Puigcerdà inaugura el nou ascensor panoràmic

El proper diumenge 2 de març, a les 11h, a la plaça de l’Ajuntament, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, inaugurarà el nou ascensor panoràmic que connecta el carrer Raval de les Monges amb la plaça de l’Ajuntament i que enllaça amb l’ascensor inclinat que arriba fins a la plaça de l’Estació.

Redacció
26 de febrer del 2014

L’ascensor panoràmic es va instal·lar el 2003 i, després de 10 anys de funcionament, el Consistori va decidir fa uns mesos renovar-lo totalment.

El nou ascensor, més modern, amplia la seva capacitat de càrrega i serà més ràpid. També serà més eficient des del punt de vista energètic, ja que el seu consum serà de tres vegades menys que la instal·lació anterior.  

Per altra banda, el nou ascensor no està a l’aire lliure, com succeïa fins ara, sinó que una estructura de vidre el protegeix completament. Amb això es pretén que la instal·lació no estigui tan subjecte a les inclemències del temps i s’ampliï la seva vida útil.

El cost total de l’actuació ha estat de 80.000 €, finançats íntegrament per l’Ajuntament de Puigcerdà. L’execució de l’obra ha anat a càrrec de l’empresa Zardoya Otis.

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que el nou ascensor panoràmic “permetrà donar un millor servei, gastarà menys, comportarà una reducció substancial de les avaries i aturades i podrà fer més viatges per dia, reduint les cues que feien els usuaris que provenien de l’ascensor inclinat”.