CiU impulsarà la Llei de l’Aran al Parlament de Catalunya

Oriol Pujol afirma que l’aposta per l’Aran és inequívoca i que el canvi al Conselh Generau és imprescindible, necessari i possible.

per NacióLleida, 4 de març de 2011 a les 10:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president del Grup Parlamentari de CiU al Parlament de Catalunya i secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha anunciat que la federació nacionalista impulsarà la Llei de l’Aran al Parlament de Catalunya, així com la resta de compromisos que formen part del Pacte per l’Aran com la revisió del Pla Director Urbanístic de la Val d’Aran i el desplegament de la Llei de l’Aranès.
 

Així ho ha manifestat en roda de premsa a la seu de Convergència Democràtica Aranesa a Vielha, juntament amb Carlos Barrera, president de CDA, Pau Perdices, vicepresident de CDA i alcalde de Vielha, i Àlex Moga, secretari general de CDA i regidor de l’Ajuntament de Vileha, poc abans d’assistir al Consell Nacional d’aquesta formació on es ratificaran els caps de llista a alcaldables de l’Aran.
 
En aquest sentit, Oriol Pujol ha assegurat que la voluntat de CiU al Parlament és “impulsar sense més dilació una ponència conjunta a la cambra catalana i buscar consensos per impulsar la Llei de l’Aran, que ha de tenir com a finalitat la revisió del model de finançament de l’Aran que està prorrogat des del desembre de 2010”. Pujol ha manifestat que espera trobar els màxims consensos possible per tirar-ho endavant.

Així mateix, a preguntes dels periodistes, ha afirmat que la voluntat de CiU és que en la futura nova Llei Electoral, la representació de l’Aran sigui directa. “Apostem perquè l’Aran tingui veu pròpia al Parlament”,  ha declarat.


Pel que fa a les properes eleccions del 22 de maig, Oriol Pujol ha manifestat el compromís que té CDC amb CDA perquè hi hagi un canvi al Conselh Generau d’Aran. “L’aposta de CDC és inequívoca perquè el canvi és imprescindible, necessari i possible perquè l’Aran funcioni millor en concordança del nou Govern de la Generalitat que entén l’Aran d’una manera molt diferent que l’anterior Govern Tripartit”.

En aquest sentit, ha remarcat que el procés de renovació de CDA per a aquestes eleccions no és diferent del que ha anat fent CDC, “apostant per la renovació però aprofitant l’actiu que representa molta gent que porta anys treballant pel projecte”.

  Oriol Pujol a la Val d'Aran.

 

Participació