Progrés demana la creació de patrulles escolars

LA SEU D'URGELL

per NacióLleida, 3 de març de 2011 a les 19:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal de Progrés presentarà pròximament una moció davant del ple municipal on sol·licita que la tasca del control de passos de vianants pugui ser assumida per voluntaris amb la posada en marxa de “patrulles escolars “, tal i com es fa en d’altres ciutats catalanes amb  resultats molt positius.
 

Segons el portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, la funció principal dels voluntaris seria la de prioritzar la seguretat i la mobilitat dels infants, els joves i les famílies que volen utilitzar el pas de vianants per accedir als centres.
 

Progrés proposa que la tasca de les persones que integren “les patrulles escolars” sigui supervisada i coordinada per agents de la policia municipal. La seva feina consistiria en fer-se visibles pels vehicles amb l’ajut del material adequat.
 

Els voluntaris podrien ser els mateixos pares i mares d’alumnes o membres d’algunes entitats de La Seu, com ara el Banc del temps, Protecció Civil o Gent Gran, entre d’altres.
 
Segons Progrés, la creació de “patrulles escolars” podria provocar que la ciutadania s’impliqués més en favor d’una mobilitat més segura, àgil i respectuosa, la qual cosa  ha de fer possible una millora de la convivència.

Imatge d'un mòdul de l'escola La Valira.

 

Participació