Col·locada la primera pedra de la nova promoció d'habitatges de protecció oficial a la Seu

El model de comunitat de propietaris permetrà que els habitatges siguin un 10% més econòmics.

575_1319443821Primera_Pedra_habitatges_PO_Setria_052
575_1319443821Primera_Pedra_habitatges_PO_Setria_052
Redacció
24 d'octubre del 2011

Dissabte passat al matí va tenir lloc l'acte simbòlic de col·locació de la primera pedra de la promoció Setúria d'habitatges amb protecció oficial de règim general a la Seu d'Urgell, promoguda per la cooperativa Nostrallar i gestionada per Salas.

L'acte va ser presidit per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, el president de la cooperativa Nostrallar, Jacint Vilà, i el conseller delegat de Salas, Pere Esteve, i en el qual hi van assistir regidors i regidores del consistori urgellenc, així com adjudicataris d'aquest futur bloc d'habitatges.

Durant aquest acte simbòlic, l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, va destacar que amb la construcció d'aquests habitatges a l'Horta del Valira es construeix un nou barri de la ciutat que s'estén cap a a ponent, on també s'hi construiran nous equipaments. Batalla va remarcar que “amb la construcció d'aquests habitatges es fan els primers passos en aquesta nova zona de la Seu pel que fa a la promoció de la vivenda social, a través de gent sensible que busca l'interès de l'adjudicatari i alhora d'encaix en l'actual situació econòmica, i això, des de l'Ajuntament, ens fa molta il·lusió”.

L'alcalde de la Seu també va afegir que “avui és un dia molt important, un dia feliç, tant pels adjudicataris com per l'Ajuntament i la ciutat, ja que actuacions com aquesta ajuden a construir una ciutat una mica millor”. Batalla també va anunciar que l'INCASÒL farà arribar a la zona en els pròxims mesos tant la línia elèctrica com el tronc de fibra òptica.

Promoció Setúria

Aquesta nova promoció consta de 20 habitatges, en una primera fase, d’entre 62 i 80 m2 amb pàrquing i traster. L’edifici està constituït per dues plantes soterrani i cinc alçades. Els pisos compten amb acabats de qualitat amb marques de primer.

Els habitatges d’adjudicació tenen 3 dormitoris, a excepció de 6 que són de 2 dormitoris, i gaudeixen d’àmplies vistes a Castellciutat i a la Serra del Cadí. Els habitatges, per ser amb protecció oficial i de règim general, contemplen ajuts a l’entrada i subsidis al préstec hipotecari.

A més a més, el marc econòmic actual ha permès que els costos, principalment de construcció, es reduïssin. Aquesta reducció de costos que, en una promoció corrent s’haurien reservat com a marge pel promotor, en el cas de les Comunitats de Propietaris reverteix sobre els socis. Per tant, i gràcies a que la promoció es desenvolupa en Comunitat de Propietaris regida per la Llei de Cooperatives, i, per tant, els habitatges costen el que costa fer-los, s’ha aconseguit reduir un 10% lineal el cost dels habitatges que, actualment estan per sota del preu del mòdul. La reducció del cost també permetrà absorbir el Fons de Reserva Obligatori per a tota cooperativa.

Aquest és un exemple dels avantatges que té el model que aconsegueix ser un exemple de com es poden desenvolupar projectes dins del món de l’habitatge de manera més justa (els habitatges costen el que costa fer-los), més transparent (els socis participen de tot el procés) i més racional (només es desenvolupen projectes amb una demanda certa).

Nostrallar és una entitat sense ànim de lucre i inscrita al registre de Cooperatives de Catalunya, que amb el suport i servei de la gestora Salas que compte amb 20 anys d’experiència i ha entregat 2.250 llars en Comunitats de Propietaris, ofereix un marc legal i regulador a les persones amb necessitat d’habitatge a la demarcació de Lleida.