La Torre de Cabdella, Odèn i Meranges els tres primers municipis a tenir Pla Allaucat

per NacióLleida, 21 d'octubre de 2011 a les 10:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alcaldes dels Pallars visitant la Unitat Mòbil de Protecció Civil, un camió tot terreny equipat per funcionar com a centre de coordinació d'emergències.

La Torre de Cabdella (Pallars Jussà), Odèn (Solsonès) i Meranges (Cerdanya) són els tres primers municipis catalans a disposar del Pla Allaucat. Es tracta de tres dels vint-i-cinc plans d'actuació municipal que la Comissió de Protecció Civil ha aprovat aquest dijous per la zona de l'Alt Pirineu. El director general de Protecció Civil, Manel Pardo, ha explicat que tot i els plans aprovats encara hi ha un dèficit en aquest sentit i ha dit que s'està estudiant la possibilitat de fer plans més petits adaptats a les diferents realitats territorials. Pardo ha explicat que aquests plans han de ser molt més àgils, amb menys burocràcia i fàcils de desenvolupar en cas d'una emergència en el municipi. Pardo ha dit que s'està estudiant de quina manera s'han d'adaptar aquests plans als diferents municipis donat que suposa haver de canviar la normativa. Tots aquests canvis es faran amb un únic objectiu: ''donar el servei màxim a l'administrat'' ha dit Pardo.


Pardo ha explicat que s'està potenciant la figura d'acció i suport que es fa des dels Consells Comarcals i ha demanat als ens comarcals que implementin aquesta figura per donar resposta als municipis petits en l'elaboració de plans d'emergència.

Pel que fa als plans que ha aprovat aquest dijous la Comissió de Protecció Civil n'ha aprovat 25 a la zona de l'Alt Pirineu i Aran. Es tracta de la zona, després de la demarcació de Girona amb 32, amb més plans homologats aquest dijous.

La Direcció General de Protecció Civil ha realitzat aquest dijous a Tremp una jornada de treball amb autoritats locals de l'Alt Pirineu per difondre el sistema català de Protecció Civil i els plans d'emergències existents, així com la funcionalitat del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, enfocat cap a l'àmbit local, ja que els alcaldes són l'autoritat de Protecció Civil en el seu municipi.

Els assistents a la jornada de treball, majoritàriament alcaldes, ha realitzat una visita a la Unitat Mòbil de Protecció Civil, un camió tot terreny equipat per funcionar com a centre de coordinació d'emergències avançat amb sala de crisi i sala de control amb posicions pels cossos operatius: Protecció Civil, Bombers, Mossos, SEM, Creu Roja i Agents.

 

Participació