Caritas de la Seu rep 9.000 euros per al projecte \"Aliments per la solidaritat\"

Caritas rebrà el donatiu de "La Caixa" aquest dijous.

Redacció
20 d'octubre del 2011

El projecte liderat per Caritas d’Urgell, “Aliments per la solidaritat”, rebrà aquest dijous un donatiu de 9.000 euros de “La Caixa”, que permetran fer-lo efectiu. L’acte es durà a terme al nou local del carrer Canonges, a dos quarts de cinc de la tarda.

Aquest projecte preveu l’obertura d’un espai adequat expressament per a fer de banc d’aliments en una zona molt cèntrica de la Seu d’Urgell, molt a la vora de la rectoria de Sant Ot.

Caritas viu intensament la necessitat d’oferir una millor atenció als usuaris. Hi ha un augment molt important de demandes d’ajuda a causa de l’aguda crisi i l’espai actual dedicat a banc d’aliments és de poca accessibilitat per a voluntaris i per a usuaris, a banda del poc espai de magatzem que disposa.

L'entitat ha fet obres per arranjar un nou local de tal manera que permeti atendre les necessitats puntuals, ampliar la recollida a d’altres tipus de productes que no siguin aliments clàssics, com arròs o llegums, també de primera necessitat i que requereixen un emmagatzematge més específic, com pot ser la refrigeració correcta per allargar la vida útil i poder fer una millor distribució. D’aquesta manera també es cerca aprofitar les ofertes dels grans magatzems i maximitzar i distribuir aliments frescos que es veuen obligats a llençar diàriament als contenidors.

L’any 2010 es van distribuir uns 50.000 kg d’aliments recollits en diverses campanyes realitzades a la ciutat i d’excedents de la Unió Europea. Es van atendre més de 2.000 demandes de suport. Les entitats que conformen en projecte “Aliments per la Solidaritat”, Serveis Socials d’Atenció Primària de l’Alt Urgell, Creu Roja i la mateixa  Caritas han viscut en els darrers anys un canvi important en la demanda. Des de que en el 1997 Caritas va organitzar la primera recollida d’aliments, i amb la creació de “Aliments per la Solidaritat”, l’any 2002, el projecte derecollida ha viscut diverses reorganitzacions fins a l’actualitat. Les obres dels actuals locals suposen una inversió de 35.000 euros de les que Caritas assumeix una part important.