El Departament de Cultura organitza a les xarxes socials el concurs "Sigues viu, tingues paraula"

Plaques de carrers amb noms curiosos, textos breus on tots els noms siguin topònims, embarbussaments enregistrats en vídeo i creació de noves paraules són les categories del concurs.

per NacióLleida, 20 d'octubre de 2011 a les 13:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Sigues viu, tingues paraula", és la denominació del concurs que es portarà a terme a Facebook i Twitter entre el 2 de novembre i el 2 de desembre, amb motiu de la celebració de l’Any de la paraula viva que convoca l’Institut d’Estudis Catalans. L'activitat s’ha organitzat des del Departament de Cultura a través de la Direcció General de Política Lingüística, amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística i el Centre de Terminologia TERMCAT i la col·laboració del club TR3SC.
 
"Sigues viu, tingues paraula" és un concurs sobre llengua amb un caràcter lúdic i que tindrà quatre categories. En la primera caldrà compartir fotografies de plaques de carrers amb noms curiosos; en la segona, inventar un embarbussament, enregistrar-lo en vídeo o àudio i compartir-lo; en la tercera, escriure un text breu en què tots els adjectius i noms siguin topònims o cognoms, i en la quarta, inventar una paraula original i divertida utilitzant els sistemes de derivació i composició propis del català.  L’únic requisit per participar-hi és ser fan de la pàgina  o seguidor del perfil
 
Per a cadascuna de les categories l’organització escollirà tres finalistes que obtindran com a premi un carnet d'un any del club de cultura TR3SC. Els guanyadors es designaran per sorteig entre els finalistes i rebran com a premi una tauleta tàctil Android amb wifi o un llibre electrònic. A partir del dia 2 de novembre, data d'inici, les persones interessades podran visionar uns vídeos que exemplificaran cadascuna de les categories i que es trobaran al lloc següent, junt amb les bases completes:  http://www.gencat.cat/llengua/concurs

 

Participació