Puigcerdà acull el II Certamen Internacional de Curtmetratges de Cerdanya

La segona edició d'aquest certamen tindrà lloc aquest cap de setmana, 21, 22 i 23 d'octubre, al Museu Cerdà de Puigcerdà. Les sessions de projecció tenen l’entrada lliure i gratuïta.

Redacció
17 d'octubre del 2011

Enguany pel cap de setmana del 21, 22 i 23 d’octubre es celebrarà la segona edició del Certamen Internacional de Curtmetratges de Cerdanya, dins les instal·lacions del Museu Cerdà de Puigcerdà, que té com a objectius principals la promoció turística de la comarca a un públic nou, la promoció de joves talents del gènere cinematogràfic i la projecció de la comarca de Cerdanya com a plató cinematogràfic i marc de referència en el nou cinema del nostre petit país.

L’activitat finalment assoleix un pressupost de 1.800 euros, molt lluny del pressupost inicial de 5.500 euros, només compta amb la subvenció pública de l’Ajuntament de Puigcerdà (22,2%) i es finança a través de les quotes dels associats del Grup de Recerca de la Cerdanya (27,8%), patrocinadors privats (45%), Socis Protectors (5%) i l’habitual cessió de la Sala de Convencions del Museu Cerdà. La Junta Directiva del Grup de Recerca de Cerdanya ha trobat convenient fer l’esforç de reformular de dalt a baix el projecte del certamen per tal d’adaptar-lo a les noves expectatives i assegurar-ne la viabilitat malgrat la manca de suport generalitzada de les principals entitats, públiques i privades, de la comarca.

L’activitat continua centrada en els joves realitzadors, entre 18 i 35 anys, que produeixin curtmetratges (de menys de 20 minuts de durada, crèdits inclosos), en qualsevol llengua (sempre que incloguin subtítols en català o castellà). També com a fet diferenciador dins del sector, s’obre el concurs a tots els actors i actrius que apareguin en els diferents films. Es seleccionaran dues seccions: els 15 millors curtmetratges escollits pel jurat formaran part de la Secció Oficial del concurs, que es projectarà a Puigcerdà el dissabte 22 d’octubre en doble sessió; la Secció Especial agruparà 8 curtmetratges que triï el jurat que, per la seva qualitat, es mereixin una menció dins del certamen, i es projectarà com a presentació del festival el divendres 21 d’octubre al vespre.

El públic assistent a cada sessió votarà in situ els diferents premis (tret del premi del Jurat) entre tots els curtmetratges que pertanyin a la Secció Oficial mitjançant una graella preparada a tal efecte.

El disseny i la producció dels diferents trofeus va a càrrec d'Albert Tapias, reconegut artista i escultor en forja de Puigcerdà. L’organització agraeix molt especialment la deferència de poder comptar amb aquest trofeu fabricat artesanalment i únic en el panorama nacional. La Gala d’entrega de Premis es posposa fins el mes de desembre.

Enguany, i com a novetat, s’han programat dos tallers completament gratuïts destinats al públic en general sobre el món del curtmetratge i la interpretació. Els tallers són els següents:
Taller d’interpretació teatral i cinematogràfica, amb Salva Martos Cortés, director de cinema i llicenciat en art dramàtic. Destinat a actors amateurs o aspirants d’actor, sense límit d’edat, no cal formació prèvia. Dues sessions dissabte matí (10-13h) i tarda(16-18h) i una diumenge al matí (10-13h). Places limitades. Inscripció gratuïta a [email protected] segons rigorós ordre de recepció.
Taller d’iniciació al món del curtmetratge. Aprendre a valorar un curtmetratge, amb César Carrasco Candilejo, director de curtmetratges, productor, actor i llicenciat en art dramàtic. Destinat al públic en general, es donaran unes nocions per aprendre a valorar els diversos aspectes que conformen un curtmetratge per tal de valorar-lo amb un criteri format. Una única sessió dissabte al matí (10-14h). Places limitades. Inscripció gratuïta a [email protected] segons rigorós ordre de recepció.
 
Les sessions de projecció tenen l’entrada lliure i gratuïta. Es poden reservar les localitats per les tres sessions a [email protected] fins el dia 15 d’octubre. 

Més informació a : www.recercacerdanya.org/cicc2011.