1 de 10

Troben restes d'ossos d'un antic cementiri del convent dels dominics a la Seu d'Urgell

per NacióLleida, 11 d'octubre de 2011 a les 17:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatges de les restes d'ossos que s'han trobat.

Els treballadors de la construcció d'una promoció d'habitatges al carrer Garriga i Massó han trobat les restes d'ossos humans d'un antic cementiri vinculat al primer convent dels dominics a la Seu. Els treballadors sorpresos per la troballa van avisar els Mossos d'Esquadra que van precintar l'obra i han avisat el departament de Cultura. El tècnic de cultura del consell comarcal, Carles Gascón, va ser avisat de la troballa i va confirmar que possiblement els ossos pertanyen a l'antic convent dels dominics. Entre els fragments s'han trobat parts de cranis i fèmurs d'adults. Gascón a dit que "la zona on s'han trobat els ossos es coneix com 'les tombes' i això no es gratuït". Segons explica Gascón, en aquesta zona s'han trobat diferents enterraments, el més gran als anys 90 al fer l'estació d'autobusos, quan es van trobar un seguit d'enterraments acompanyats de làpides, la troballa d'ara es dedueix que es del mateix conjunt.


Al 1274 allí si va fer el primer convent dels Dominics que estava fora les muralles, cent anys després va entrar dins les muralles de la Seu. Durant els cent anys el convent tenia un cementiri no sols dels dominics de la congregació si no també, afirma Gascón, "de molta gent ja que hi havia un cert prestigi en ser enterrat per dominics".