L’Ajuntament de Coll de Nargó electrifica la vall de Sallent

La primera fase té un pressupost de gairebé 600.000 euros.

Redacció
13 de setembre del 2011
575_1315923348Electrificaci_Sallent
575_1315923348Electrificaci_Sallent

A finals d’aquest mes de setembre és previst que quedi completada la primera fase de l’electrificació de la vall de Sallent, al municipi de Coll de Nargó, amb un pressupost d’execució de gairebé 600.000 euros. L’obra és finançada pel Departament de Governació de la Generalitat a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), la Direcció General d’Energia de la Generalitat, l’Ajuntament i els propis veïns de Sallent.
 
La línia de mitjana tensió que s’està instal·lant té una longitud de 12 quilòmetres i implicarà la col·locació de 122 torres. L’obra beneficiarà una població, disseminada en diverses cases de la vall, de 25 persones, la majoria gent gran. L’electrificació, a més a més, obrirà la possibilitat de creació de noves explotacions agrícoles i ramaderes i l’eventual obertura d’algun allotjament de turisme rural. Actualment, els habitatges de la vall de Sallent es proveeixen d’energia mitjançant plaques fotovoltaiques, que ja tenen una certa antiguitat.
 
Al llarg de l’any 2012 es preveu posar en marxa la segona fase del projecte, que consistirà la instal·lació de transformadors i la connexió de la línia amb les cases.