Es posa en marxa una nova línia de bus a l’Alt Urgell

El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) en coordinació amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu ha posat en marxa aquest dilluns una nova línia d’autobús que connectarà les poblacions del Pla de Sant Tirs, la Seu d’Urgell i Alàs, amb 10 expedicions diàries de dilluns a dissabte feiners.

Redacció
12 de setembre del 2011

L’objectiu és millorar les comunicacions amb transport públic d’aquests nuclis amb la capital de l’Alt Urgell. L’actuació comportarà una inversió anual de 81.156 euros, que serà assumida íntegrament pel TES.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, en coordinació amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de La Seu, ha posat avui en marxa una nova línia de bus que connectarà les poblacions de El Pla de Sant Tirs, La Seu d’Urgell i Alàs i que millorarà, així, les connexions amb transport públic entre els municipis de la comarca de l’Alt Urgell. Així, a partir d’avui, s’oferiran 10 noves expedicions diàries, de dilluns a dissabtes feiners, amb l’objectiu de millorar les comunicacions entre els municipis de l’Alt Urgell i la seva capital de comarca.
 
Els nous serveis seran gestionats per l’empresa SA Alsina Graells de Autotransportes.
L’actuació comportarà una inversió anual de 81.156 euros, que serà assumida íntegrament pel TES. Aquesta actuació forma part de les mesures de potenciació i millora de la xarxa de transport públic de viatgers per carretera previstes al Pla de transport de viatgers de Catalunya 2008-2012, així com al Pla de millora del transport públic a la comarca de l’Alt Urgell, actualment en procés de redacció.

Millora de la mobilitat a l’Alt Urgell

A més d’aquest nou servei d’autobús que s'ha posat en marxa, les principals línies d’actuació del Pla comarcal de l’Alt Urgell se centren, bàsicament, en:
· Crear noves expedicions entre la Seu d’Urgell i Puigcerdà i coordinar els horaris amb els de l’estació de tren de Puigcerdà, amb l’objectiu de millorar la connexió amb transport públic de l’Alt Urgell amb la Cerdanya i Barcelona.
· Millorar la coordinació horària entre el servei La Seu d’Urgell – Lleida i el tren d’alta velocitat.
· Adaptar l’oferta actual a la demanda existent, integrant, en aquells casos que sigui viable, els serveis de transport públic regular i escolar.
· Reestructurar els serveis per tal de donar una oferta més homogènia al llarg del dia.
· Crear noves parades per tal d’apropar els usuaris a punts d’interès social.
· Aprofitar els serveis de transport públic per carretera internacionals per incrementar el nombre d’expedicions dels municipis de l’Alt Urgell amb Lleida i Barcelona.