El Romànic en Viu tanca la temporada

El cantautor de la Guingueta d'Ix, Eric Marty, va oferir un repertori de clàssics de la música tradicional catalana, combinats amb cançons de composició pròpia, que van engrescar el públic i aconseguir la seva efusiva participació.

Redacció
12 de setembre del 2011
575_1315816005P9100016
575_1315816005P9100016

Persona molt vinculada a l municipi de Toses, on ha actuat nombroses vegades i on guarda molts amics, l'Eric Marty va interpretar entre altres "La Font de les Planes", dedicada a aquest indret del municipi. Clàssics com "Cop de Destral", de Lluís Llach, o "Escolta-ho en el Vent" de Bob Dylan, es van combinar amb himnes com "La Santa Espina" o "Els Segadors", amb gran participació del públic, que van convertir el concert en una festa de celebració de la Diada avançada unes hores. Tot un èxit i satisfacció general del públic que va omplir l'església de Nevà, tot i les dates tardanes de l'estiu en què ens trobem i la coincidència amb el partit del Barça.

I d'aquesta manera s'ha arribat al final del Cicle de Concerts d'enguany, una vegada més, i ja van nou estius de música en directe a la petita vall del Rigat, l'antiga Baronia de Toses. Una edició en què s'ha apostat per fer venir al Pirineu català música del més profund del continent africà, i acostar així la nostra cultura, i el públic de la Vall de Ribes, a les cultures Diola, Ewe i Mandinka. Tota una experiència, sens dubte, i una gran descoberta de les seves danses, instruments i veus profundes. La combinació d'aquests concerts amb l'aposta, com cada any, per músics dels Països Catalans, ha mantingut la línia de bona acollida per part del públic que dóna tot el sentit al Romànic en Viu. Tots els concerts plens, i satisfacció amb totes les actuacions, són els dos principals motius per dir que aquest cicle ha estat un èxit, del qual han gaudit unes 450 persones durant l'estiu.

Un cop més l'harmonia creada entre la música en directe, la descoberta de cultures llunyanes, les petites ermites romàniques i els indrets bucòlics d'aquesta profunda vall de Pirineu han estat una combinació idònia per a la realització d'aquests cicle de música, i un bon punt de trobada entre els veïns i visitants de la vall de Ribes.