Progrés de la Seu vol la nova escola \"La Valira\" al 2012 davant la greu falta d'espai

Progrés proposa sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que inclogui de manera prioritària la construcció de l’escola en les accions que emprenguin per defensar la construcció immediata.

Redacció
12 de setembre del 2011

El grup municipal de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el PSC-Progrés, proposarà el plenari d'aquest dilluns que s'acordi demanar a la Generalitat que es construeixi la nova escola La Valira el més aviat possible, davant dels greus problemes d'espai que hi ha per continuar en la ubicació actual.

Progrés recorda que aquesta nova obra de l’han d'afegir nous mòdul als mòduls per a acollir tots els grups d’alumnes, fet que provoca una disminució de l'espai de pati per jugar i fer activitats ja que cada any hi ha més nens i nenes, essent majors les necessitats d’espai.

Cada any l’escola esdevé un curs escolar més insuficient, com a conseqüència de l’increment de nivells escolars per la implementació de les diferents etapes educatives (aquest curs escolar l’alumnat que va iniciar EI-3 anys al seu moment, ja cursarà el 1r nivell de l’E. Primària).

A més, la ubicació provisional de l’escola Primària, l’espai serà gairebé impossible ubicar l’alumnat de l’Escola en unes instal·lacions que hauran quedat del tot insuficients.

Des de Progrés es recorda que les promeses fetes per l'actual Govern de la Generalitat a pocs dies de les eleccions municipals asseguraven que l'inici de les obres es farien durant aquest curs, amb la corresponent partida pressupostària l'any 2011.

Tanmateix, el pressupost del 2011 finalment no va preveure cap partida per garantir la construcció de l'edifici de la nova escola.

El portaveu del grup municipal de PSC-Progrés, Òscar Ordeig, assenyala que "cal apostar per una educació pública digna i de qualitat, motiu pel qual s'ha de donar resposta als greus problemes d'espai que té el centre ara, i que s'agreujaran d'aquí a pocs mesos".