Els records d'un establiment emblemàtic, el Motel Empordà

El llibre titulat "Historias del Motel" relata històries inèdites dels 50 anys que ha fet d’aquest establiment emblemàtic de l’Alt Empordà i conté 50 receptes catalanes de la casa.

Portada del llibre.
Portada del llibre.
Redacció
07 de setembre del 2011

Al 1961 Josep Mercader va obrir l’Hotel Empordà a la N-II, carretera de pas obligat per als vehicles que van i venen de França. El Motel de Figures aviat es va convertir en un referent gastronòmic, donat que el seu fundador va inventar una cuina basada en la tradició que va realitzar amb imaginació, iniciant el que ara anomenem la nova cuina catalana.

Historias del Motel (Ara Llibres) és un recorregut pels cinquanta anys d’aquest establiment que deté la mirada als seus protagonistes: Josep Mercader, Jaume Subirós i Josep Pla. Al llibre hi donen veu els cuiners Ferran Adrià, el Juan Mari Arzak, Joan Roca i Colman Andrews.

L’obra també descriu les experiències de Narcís Comadira, de Jaume Subirós, d’uns corresponsals de premsa a l’Àsia i de l’autor anònim d’un manuscrit trobat que representa al col·lectiu de clients del Motel.
 
El llibre conté, a més, 50 receptes de la casa.