Els alumnes del Sobirà que tinguin escola al municipi i utilitzin el transport hauran de pagar 1,5 euros al dia

Redacció
06 de setembre del 2011

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha aprovat el pagament del transport escolar pels alumnes transportats del mateix municipi on hi ha el centre escolar i dels d'ensenyament no obligatori. Aquesta mesura suposarà un cost d'1,5 euros per dia a cada nen i afectarà a 171 alumnes dels 423 que utilitzen el transport escolar a la comarca. A partir del segon germà hi haurà una reducció en el transport del 15%. Llàtzer Civís, president del Consell Comarcal, ha explicat que han hagut d'aplicar aquesta mesura al deixar de rebre una subvenció per part del Govern de la Generalitat de 46.631 euros en dos anys. El cost del transport escolar al Pallars Sobirà és de més de 767.000 euros. En aquesta mesura, es dóna el cas que nens que utilitzen la mateixa línia de transport escolar uns hauran de pagar i els altres no per la simple raó de pertànyer a municipis diferents. Les primeres veus crítiques amb aquesta mesura argumenten que es tracta d'una mesura que no té en compte el lloc on s'aplica donat que les característiques de les zones rurals són molt diferents a les de les zones urbanes.

Tots els alumnes de batxillerat o cicles formatius també hauran de pagar el transport a partir d'aquest curs 2011-2012.

Alt Urgell

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal també ha pres una mesura similar. Les famílies de la Seu amb fills matriculats als centres escolars del municipi des de P-3 fins a quart d'ESO i que fins ara utilitzaven el transport escolar de forma gratuïta hauran de pagar pel servei.

A l'Alt Urgell els alumnes que utilitzin el transport pagaran 1,5 euros al dia, xifra que representa 88,5 euros cada tres mesos (les bases indiquen que aquest import s'haurà d'abonar cada trimestre).

L'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà de moment no han decidit aplicar cap mesura al respecte.