El projecte educatiu \"Fem escola\" ofereix 45 activitats a les escoles i instituts del Sobirà

Redacció
05 de setembre del 2011
Una monitora impartint un taller de llana d'ovella xisqueta.
Una monitora impartint un taller de llana d'ovella xisqueta.
Una monitora impartint un taller de llana d'ovella xisqueta.

El projecte educatiu "Fem escola" pretén fer participar els escolars del Pallars en tot un seguit d'actuacions que tracten temes relacionats amb l'entorn que els envolta. Deu entitats diferents participen en una iniciativa que proposa fins a 45 activitats als centres educatius. Per primer any, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha fet una tasca de coordinació amb les diferents entitats per tal de concentrar i presentar a la vegada tota l'oferta disponible. D'aquesta manera es facilita al centre l'elecció de les activitats. La majoria de les activitats són gratuïtes i en d'altres l'únic que s'ha de pagar es el transport fins al lloc on es realitzen. Entre les entitats que participen al projecte ''Fem escola'' hi ha el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l'Alt Pirineu, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, CX Món Pirineu, Mossos d'Esquadra, l'empresa mOntanyanes, el Centre d'Estudis Avançats de Blanes, l'Associació Obrador Xisqueta, el Camp d'Aprenentatge Valls d'Àneu i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Pel que fa al seguit d'activitats que proposen hi ha des de l'astronomia al planetari, la natura al laboratori, l'aigua un recurs vital, els pastors de la Vall d'Àssua, hosts escolars, de l'ovella al teixit, descoberta del Parc Natural, la vida del paper, un taller sobre compostatge, un taller de recerca de feina, xerrades sobre situacions de risc per als joves o sobre drogues o tallers sobre els estanys d'alta muntanya.

La presentació de les diferents activitats l'han fet els representants de les entitats a totes les escoles i instituts de la comarca a la seu del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.