Lluís Obiols: \"La publicació d'Interpontes ha omplert un buit que hi havia a la comarca\"

Redacció
01 de setembre del 2011
Lluís Obiols.
Lluís Obiols.

Explica’ns com va sorgir la idea de publicar una revista d’aquestes característiques?
Des de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell tenim com a objectiu promoure i difondre la recerca a la comarca sobre qualsevol àmbit del coneixement. Partint d’aquesta premissa vam considerar que una revista que recopiles diversos estudis per aprofundir en el coneixement de la comarca seria una bona manera de donar valor a aquests coneixements i alhora, es podria aprofitar el seu potencial per la dinamització turística així com també l’econòmica. D’altra banda, Interpontes també ha omplert un buit que hi havia a la comarca, donat que, pràcticament a totes les comarques existeixen publicacions similars, nosaltres vam creure oportú omplir aquest buit.

En aquesta primera edició d’Interpontes s’hi recullen deu articles sobre diversos àmbits territorials. Quins criteris heu tingut en compte alhora de publicar els treballs?
El primer pas va ser obrir la participació a tothom donat que hi pot escriure qui vol sempre que hi hagi una rigurositat en el treball que es presenti i que alhora siguin útils a nivell científic.
 
Així, doncs es una revista dirigida a un públic més aviat acadèmic?
No, no…  la publicació és una obra miscel·lània oberta a tots els temes que si bé és cert que pot ser útil acadèmicament, i fins i tot hi ha alguns treballs que tenen més tecnicismes, també contempla un vocabulari més planer de manera que pugui ser útil per tothom que tingui interés en conèixer amb més profunditat la comarca.
 
Per quan teniu pensat publicar la segona edició d’Intepontes?
La idea és publicar una revista cada dos anys, i entre l’una i l’altra fer una jornada d’estudis de l’Alt Urgell. Així doncs, la propera edició de la revista sortirà al 2012. Els treballs que s’hi publicaran seran fruit d’aquesta jornada. Aprofito per anunciar que la primera trobada tindrà lloc el dissabte 12 de novembre a l’Arxiu Comarcal. La jornada és oberta a tothom i ha de servir per explicar quins estudis recollirà el pròxim número d’Interpontes. Totes aquelles persones interessades en publicar un treball a la revista tenen temps fins al 12 de setembre per presentar les seves propostes.
 
Creus que hi ha material per què la revista Interpontes tingui una continuïtat indefinida?
El material és inacabable…