Recepta: Milfulls de vedella bruneta i poma amb reducció d’oporto i cruixent de verduretes

Recepta elaborada pel cuiner Albert Merino. Aravell Restaurant.

Redacció
26 d'agost del 2011
El cuiner Albert Merino.

Ingredients per una persona
 
Per al filet:
150 gde filet de vedella bruneta (medallons tallats finets)
1 poma
1 copa d’oporto
100 gde mantega del cadí
 
Per al cruixent de verduretes
1 fulla de pasta brick
1 pastanaga
1 ceba
½ carbassó
½ albergínia
½ pebrot vermell
1 cullerada d’oli d’oliva

 
Procediment

Procediment del cruixent de verduretes:
Tallem les verdures a daus petits. En una paella antiadherent hi potxem la ceba i un cop estigui potxada hi afegim la resta de les verdures. Ho saltegem a foc viu. Retirem i reservem en fred. Un cop les verdures estan fredes agafem la pasta de fulla brick i la partim en quatre. A cada tros hi posem una capa de verdures i ho enrotllem de manera que quedi ben tancat per les vores. Reservem.
 
Procediment del filet:
Pelem la poma i li treguem “el cor”. La tallem a rondanxes finetes. Posem en una paella la meitat de la mantega i quan estigui calenta hi posem la poma, la daurem pels dos costats i retirem. A la mateixa paella hi afegim els medallons de filet i els daurem pels dos costats. Un cop daurats, retirem i començem a muntar el plat.
 
Per la salsa:
En la mateixa paella hi posem la copa d’oporto, flambejem i reduïm. Quan esta bastant reduït hi afegim la resta de la mantega i lliguem la salsa.
 
Muntatge del plat
Fem capes amb la poma i el filet (una de cada). Al costa hi posem els farcells de verduretes (fregits amb oli). Afegim la salsa per sobre del milfulls. Si voleu podeu afegir una mica de sal Maldon a sobre dels milfulls. Decorem amb una branqueta de timó.

 

Milfulls de vedella bruneta i poma amb reducció d'oporto i cruixent de verduretes.