L'Ajuntament de Tremp i l'Estació Biològica del Jussà donen suport a un estudi de psiconeuroimmunologia

L’estudi de l’Origen(com s’anomena el projecte) està liderat pel professor Leo Pruimboom i el proper dia 22 farà una conferència a l’Hospital Comarcal del Pallars per explicar la seva teoria i l’objectiu de la seva investigació al municipi de Tremp.

Redacció
17 d'agost del 2011

Del dia 13 al 22 d’agost l’investigador Pruimboom du a terme la part de treball de camp d’aquesta investigació internacional dins del terme municipal de Tremp.
 
El projecte parteix de la idea que la vida moderna, l’alimentació que seguim i altres factors influeixen negativament en la immunitat de les persones. Els gens de l’espècie humana són lents per naturalesa en la seva capacitat d’adaptació, no obstant, en només dos segles el ritme de progrés ha estat vertiginós.
 
El treball de camp consisteix, a grans trets, a sotmetre a 10 pacients amb diferents patologies i condicions físiques a viure en un medi natural allunyat de les facilitats de la vida domèstica actual i veure que succeeix en els següents nou mesos. Segons els estudis de la investigació, oferir a l’epigenètica el que sempre ha conegut (l’autosuficiència) pot generar persones molt més resistents a nivell metabòlic, neurològic i immunològic. Aquest treball s’està duent a terme a Tremp i rodalies des del dia 13 i dura fins el proper dilluns 22. Durant aquests dies els pacients viuen del que recullen, pesquen i preparen amb les seves mans (dieta paleolítica); l’experiència els obliga també a recorre a les seves capacitats manuals per realitzar les tasques bàsiques de supervivència.
 
En finalitzar l’experiment al terme de Tremp, el dia 22 d’agost, el professor Pruimboom oferirà una xerrada a la sala d’actes de l’Hospital Comarcal del Pallars per explicar la teoria i els detalls de la seva investigació.