Mas celebra els 25 anys d'esports d'aventura al riu Noguera Pallaresa fent un descens amb ràfting

Redacció
11 d'agost del 2011
El president Mas fent ràfting per la Noguera Pallaresa.
El president Mas fent ràfting per la Noguera Pallaresa.
El president Mas fent ràfting per la Noguera Pallaresa.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat els 25 anys d'esports d'aventura a la Noguera Pallaresa fent un descens en ràfting. El president ha estat acompanyat durant la baixada pels alcaldes de Sort, Rialp i Llavorsí, i pel delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins. Mas ha baixat un tram del riu de 18 quilòmetres entre Llavorsí i Sort que ha durat unes dues hores. El president ha elogiat les aigües de la Noguera Pallaresa i ha animat els ciutadans a fer turisme al Pirineu. D'altra banda, ha manifestat la disposició del Govern d'ajudar les estacions d'esquí amb "dificultats serioses".

El president Mas ha manifestat que les estacions d'esquí "són el veritable motor econòmic del Pirineu". En aquest sentit el president a dit que "no es descarta ajudar a altres estacions d'esquí com s'ha fet amb Port-Ainé i Espot per assegurar la seva viabilitat".

En relació als esports d'aventura, Mas, ha afirmat que "és una activitat econòmica fonamental pel territori" i ha destacat que "els esports d'aventura han sabut capgirar una situació de recessió de població al Pallars".

A les comarques de Lleida, hi treballen enguany 178 empreses de turisme actiu i d'aventura, un 12% més que el 2010, segons dades de l'Associació d'Empreses de Turisme Actiu del Pallars Sobirà. D'aquestes 178 empreses, 44 són del Pallars Sobirà i generen, de manera directa o indirecta, 1.800 llocs de treball i un volum econòmic d'uns 8.750.000 euros pels serveis que ofereixen. La localitat de Sort va ser la primera de Catalunya i de l'estat en la introducció del ràfting i la creació d'empreses vinculades amb aquesta modalitat d'esport d'aventura.