El president Mas participarà dijous en una activitat de ràfting a Sort

En la baixada de dijous, que es celebra amb motiu de la celebració del 25è aniversari de l’inici d’aquest esport d’aventura a les aigües del riu Noguera Pallaresa, hi participaran embarcacions de totes les empreses de ràfting del Pallars Sobirà.

Redacció
09 d'agost del 2011
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, visitarà dijous vinent, 11 d’agost, el municipi de Sort (Pallars Sobirà), on participarà en una activitat de ràfting amb motiu de la celebració del 25è aniversari de l’inici d’aquest esport d’aventura a les aigües del riu Noguera Pallaresa. Els actes amb motiu dels 25 anys del ràfting estan organitzats per l'Associació d'Empreses de Turisme Actiu del Pallars Sobirà i l'Ajuntament de Sort. En la baixada de dijous hi participaran embarcacions de totes les empreses de ràfting del Pallars Sobirà.
 
Les embarcacions faran un recorregut de 18 quilòmetres entre Llavorsí (sortiran cap a les dos quarts de dotze del migdia de la zona anomenada la platgeta) i Sort, passant per Rialp. En la baixada, acompanyaran el president els alcaldes de Sort, Llàtzer Sibís; Llavorsí, Anna Panisello, i Rialp, Gerard Sabarich, així com el president de l’Associació d’Empreses de Turisme Actiu del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, i el primer monitor de ràfting del Noguera Pallaresa, Manel Nogueira.

Abans de participar en aquesta activitat, el president Mas visitarà l’Ajuntament de Sort, on es trobarà amb l’alcalde i altres membres de la corporació municipal.
 
A les comarques de Lleida, hi treballen enguany 178 empreses de turisme actiu i d’aventura, un 12% més que el 2010, segons dades de l’Associació d’Empreses de Turisme Actiu del Pallars Sobirà. D’aquestes 178 empreses, 44  són del Pallars Sobirà i generen, de manera directa o indirecta, 1.800 llocs de treball i un volum econòmic d’uns 8.750.000 euros pels serveis que ofereixen. La localitat de Sort va ser la primera de Catalunya i de l’Estat en la introducció del ràfting i la creació d’empreses vinculades amb aquesta modalitat d’esport d’aventura.