La Generalitat destina 4,5 milions d'euros al Sant Hospital de la Seu

Redacció
13 d'agost del 2011
Imatge de l'entrada del Sant Hospital de la Seu d'Urgell.
Imatge de l'entrada del Sant Hospital de la Seu d'Urgell.
Imatge de l'entrada del Sant Hospital de la Seu d'Urgell.

El Govern de la Generalitat ha aprovat una bestreta de 4,5 milions d'euros pel Sant Hospital de la Seu d'Urgell. Segons fons del Patronat de l'Hospital, aquests diners serviran per "treure l'entitat d'una difícil situació econòmica". Paral·lelament el Patronat ha redactat un pla de viabilitat per millorar la gestió de l'hospital i per fer que sigui més sostenible econòmicament. Des del Patronat afirmen que un centre com el de La Seu és molt difícil que sigui viable econòmicament, però el que sí que es pot fer es que sigui menys deficitari i millorar-ne la gestió. El Sant Hospital de la Seu ha aprovat un pla de viabilitat per tal de poder millorar la gestió de l'entitat sanitària. Aquest pla intentarà adaptar els serveis de l'hospital a la situació econòmica existent. Segons el Patronat, l'hospital ha d'oferir els serveis actuals però d'una manera més eficient. Com a exemple, l'hospital posa reduir la despesa en medicaments o augmentar la cirurgia major ambulatòria per tal de reduir les hospitalitzacions.

El Patronat de l'Hospital ha negociat amb el Servei Català de la Salut els contractes per aquest any que, com la resta d'hospitals, ha patit retallades.

Fonts del Patronat han afirmat que totes aquestes millores s'han de fer sense tocar el personal de l'hospital, que actualment té uns 250 treballadors. En aquest sentit, també afirmen que no es perdran els metges d'especialitat de l'hospital -cardiòleg, uròleg, dermatòleg i pneumòleg-, que són metges que visiten a l'hospital cada quinze dies. Des del Patronat es vol millorar aquest servei, que actualment està contractat a un sol metge, i vincular-lo a un servei d'un altre centre per tal de millorar el servei i reduir la despesa.

Des de l'hospital es vol millorar la formació dels professionals per tal que alguns dels seguiments de malalties que fa els especialistes les puguin fer metges de l'hospitals.

La difícil situació econòmica de l'Hospital ha vingut també motivada per la remodelació que s'ha fet durant els últims anys de les instal·lacions. S'han millorat el servei d'urgències, l'àrea quirúrgica i l'àrea radiològica, així com l'ampliació dels accessos i el servei d'admissions. Les obres de remodelació de l'hospital han suposat una inversió de 5.055.000 euros.

Les obres, a més, han suposat per a l'Hospital una condemna 1.700.000 euros a pagar a la constructora encarregada de les obres i amb qui es va trencar el contracte l'any 2007 per retards en l'entrega i pel que l'hospital va entendre com una mala obra. L'empresa constructora va portar la Fundació Sant Hospital als tribunals i aquest li van donar la raó en el litigi. Fons del Patronat han explicat que s'ha arribat a un acord amb la constructora pel que l'Hospital pagarà 1.023.000 euros a la constructora.

El Sant Hospital de la Seu dona servei a unes 25.000 persones de tota la comarca. Conta amb 26 llits en una planta i 22 en una segona planta, actualment tancada, dos quiròfans operatius i servei de radiologia amb un TAC.