Bona participació a la diada cultural del Grup d'Amics de Montellà

La flora va ser l'eix central d'aquesta diada cultural.

Redacció
08 d'agost del 2011
575_1312793224ExposiciPlantes
575_1312793224ExposiciPlantes

Montellà va acollir dissabte l'onzena edició de la diada cultural del Grup d'Amics de Montellà (GAM). L'entitat està força satisfeta de com es va desenvolupar tota la jornada, i de l'alta participació de veïns i segons residents en totes les activitats que es van dur a terme. Al llarg de tot el dia, es va poder veure una exposició fotogràfica sobre la petita flora del Cadí, cedida pel Grup de Recerca de Cerdanya. Aquesta mostra, es va complementar amb una exposició de les principals plantes i flors naturals que es poden trobar als entorns de Montellà. La flora va ser l'eix central d'aquesta diada cultural, i és que a la tarda, l'especialista en etnobotànica Maria Àngels Bonet, va oferir una conferència sobre les plantes medicinals i els remeis tradicionals de Cerdanya. Durant la xerrada, Bonet va explicar els usos i les propietats medicinals de moltes de les plantes de la comarca, i va alertar dels riscos que es corren si no es coneixen les espècies més tòxiques.

A banda, i també al llarg de tot el dia, la plaça del Llac va acollir tres dels tractors més antics que encara es conserven a Montellà. Enguany s'han complert 50 anys de l'arribada del primer tractor al poble, i el GAM ho va voler rememorar amb aquesta mostra. Entre els tractors exposats hi va haver, precisament, el primer que va arribar al poble, un Steyr de fa 54 anys, i que encara es conserva en una casa de Montellà.

L'altre plat fort de la diada va ser la lectura dramatitzada del poema “Canigó” de Jacint Verdaguer, a càrrec de l'actor català Martí Peraferrer. Es tracta d'un espectacle de petit format que ja ha recorregut molts municipis de Catalunya, i que aquest dissabte va omplir l'església de Sant Serni de Montellà. La festa es va completar amb un berenar popular i un concert de música, que van aplegar prop de 200 persones a la plaça del Llac de Montellà. La presidenta del GAM, Montse Torres, es va mostrar molt satisfeta de la implicació i la participació en aquesta diada tant de la gent del poble com dels segons residents. Torres va destacar l'interès que va despertar la conferència sobre plantes medicinals, que va comptar amb una assistència de més de seixanta persones, així com la lectura dramatitzada de “Canigó”, que va rebre molt bones crítiques dels assistents.