Les obres de la variant de Gerri de la sal acaben amb el nucli pallarès de Compte

Redacció
05 d'agost del 2011
Una de les poques parets que queda al nucli de Compte, al Pallars Sobirà.
Una de les poques parets que queda al nucli de Compte, al Pallars Sobirà.
Una de les poques parets que queda al nucli de Compte, al Pallars Sobirà.

Les obres de la variant de Gerri de la sal han acabat amb el nucli de Compte, al Pallars Sobirà. Aquest dimecres les màquines van destruir la única casa habitada del poble. Amb l'enrunament de l'habitatge els veïns de Baix Pallars veuen com una de les seves reivindicacions pel que fa a les obres de la variant és queda amb res. Foment va expropiar tots els habitatges de Compte i a finals del mes de juny l'única resident del poble va deixar la casa. Les obres de la variant van començar el passat dia 1 de juny. Aquesta obra tindrà 2,2 quilòmetres, amb un túnel 976 metres i una inversió de 46. El termini d'execució de l'obra és de 36 mesos. Després de passar les màquines per Compte ja no sembla un poble i l'únic que hi ha són pedres i runa i alguna paret que s'acabarà de destruir entre aquest dimecres i aquest dijous.

Els veïns del municipi estan contents de l'inici de les obres ja que es tracta d'una vella reivindicació del territori i però també lamenten que el ministeri de Foment no hagi tingut en compte les seves reivindicacions; un enllaç nord.

Aquesta obra eliminarà un punt complicat de la N-260 que passa pel mig de la població de Gerri de la Sal. Ajuntament i veïns sempre s'han queixat de que el Ministeri de Foment no ha tingut en compte les seves reivindicacions: un enllaç nord i salvar el nucli de Compte.