El Grup d'Amics de Montellà organitza una nova diada cultural a Montellà

Es tracta de l’onzena edició de la “Diada del GAM”, una festa que es celebra cada mes d’agost en aquesta localitat cerdana. Enguany tindrà lloc aquest dissabte 6 d'agost i comptarà amb la presència de l'actor Martí Peraferrer qui recitarà el poema “Canigó”, de Jacint Verdaguer.

Redacció
03 d'agost del 2011
L'actor Martí Peraferrer recitarà el poema Canigó.
L'actor Martí Peraferrer recitarà el poema Canigó.
L'actor Martí Peraferrer recitarà el poema Canigó.

Cada any s’organitzen una exposició i una conferència sobre algun tema d’interès ja sigui a nivell local, comarcal o pirinenc. Així doncs, en edicions anteriors, s’han abordat qüestions com la situació dels mitjans de comunicació al Pirineu, el ressorgiment de l’acordió diatònic al Pirineu, la història de l’escola de Montellà des de principis del segle XX o les riuades de l’any 1982 i l’afectació que van tenir especialment a Martinet.
 
Enguany, la temàtica central d’aquesta diada cultural serà la flora que es pot trobar als entorns de Montellà i a la zona del Cadí. Així doncs, al llarg de tot el dia es podrà visitar en una carpa instal·lada a la plaça del Llac una exposició sobre la petita flora del Cadí, cedida pel Grup de Recerca de Cerdanya. Aquesta mostra es complementarà amb una conferència sobre plantes medicinals a càrrec de l’experta Maria Àngels Bonet. L’altre plat fort de la diada serà la lectura dramatitzada del poema “Canigó”, de Jacint Verdaguer, a càrrec de l’actor Martí Peraferrer. Es tracta d’un espectacle de petit format, realitzat per aquest  reconegut actor català (que a banda d’haver format part d’importants companyies teatrals, ha participat en sèries com “El cor de la ciutat”, “Secrets de Família” o “Hospital Central”), i que ja ha recorregut molts municipis de Catalunya.
 
A banda de la dinamització cultural del poble, un altre dels objectius del GAM és el manteniment de la memòria històrica. Així doncs, coincidint amb els cinquanta anys de l’arribada del primer tractor a Montellà, al llarg de tot dissabte es podran veure exposats alguns dels tractors més antics que encara es conserven al poble. Tot plegat es complementarà amb un berenar popular i amb un concert de música. Tots els actes es realitzaran a la plaça del Llac i a l’església de Sant Serni, i seran gratuïts.