Reobren la cova dels Muricecs de Llimiana

Aquest dilluns es va reobrir la cova dels Muricecs de Llimiana, que havia estat tancada des de mitjans de juny per protegir la colònia de ratpenats durant el període més crític de la seva reproducció.

per NacióLleida, 4 d'agost de 2011 a les 07:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge del camp de treball per la neteja de pintades de la cova dels Muricecs.

Aquesta cavitat està situada en una finca propietat de l'Ajuntament de Llimiana, qui té un acord de custòdia amb l'Estació Biològica del Pallars Jussà per tal que aquesta entitat la conservi. La regulació de l'accés i l'entrada del públic a través de visites guiades ha permès reduir l'impacte humà sobre aquest fràgil ecosistema, alhora que s'hi està consolidant un producte ecoturístic basat en la divulgació del patrimoni i l'educació ambiental.
 


Enguany s’ha continuat amb el seguiment de la colònia de muricecs per part del Museu de Granollers i l’associació Galanthus, per conèixer l'efecte de la regulació de les visites sobre aquests animals. També s’han dut a terme accions de conservació de la cova com l’arranjament del sender d’accés, i un camp de treball amb l’Agrupament Escolta Garbí de Lleida per netejar les pintades del seu interior.
 

Per més informació sobre la cova dels Muricecs i les visites guiades podeu contactar als telèfons 696927061 i 617726431

 

Participació