El Retaule de Sant Ermengol es promociona a Barcelona

La Seu d’Urgell dóna a conèixer la singularitat de l’espectacle, que representen un centenar de veïns als claustres de la Catedral.

Redacció
02 d'agost del 2011
575_1312294430foto_presentaci_a_BCN_del_Retaule
575_1312294430foto_presentaci_a_BCN_del_Retaule

El Retaule de Sant Ermengol es dóna a conèixer a Barcelona. Aquest dimarts, el Palau de la Virreina ha acollit una presentació de l’esdeveniment, adreçada especialment als mitjans de comunicació d’abast nacional.

L’acte ha comptat amb el tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana. L’han acompanyat l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; la delegada del Departament de Cultura a Lleida, Carme Vidal; el vicepresident del Patronat del Retaule, Jesús Galindo, i el director de l'obra, Lluís Obiols.

A la presentació s’ha donat a conèixer la singularitat del Retaule de Sant Ermengol, una obra representada anualment al claustre romànic de la Catedral de la Seu d’Urgell des de 1957. Un centenar d’actors i tècnics totalment amateurs escenifiquen, en diferents quadres, alguns episodis de la vida del bisbe d’Urgell des de 1010 fins al 1035. També es recorda el seu paper de personatge clau en el procés d’expansió dels comtats pirinencs i de formació de Catalunya com a país.

Enguany, el Retaule de Sant Ermengol es representarà cada nit a dos quarts d'onze de la nit a l’aire lliure, des del dissabte 6 d’agost fins al diumenge dia 14.
 
Exposició sobre Val del Omar

La presentació coincideix amb el fet que aquests dies es presenta al Palau de la Virreina una exposició sobre José Val del Omar, cineasta innovador que el 1963 va filmar un reportatge sobre elRetaule.