Castellciutat comença la seva Festa Major

Divendres es farà, per primera vegada, una ballada nocturna de la tradicional Esquerrana.

Redacció
02 d'agost del 2011

Aquest dilluns, dia de Sant Feliu, la població ha iniciat la celebració amb un dels actes més singulars: la tradicional plantada del pi que presidirà els actes fins diumenge.

El programa continuarà aquest dimecres amb cinema al carrer. A les set de la tarda es projectarà una pel·lícula infantil; i a les deu de la nit, una estrena recent. Dijous, també a les deu de la nit, hi haurà teatre amb companyia Ciutat City, formada per veïns del poble, que presentarà l’obra El metge a garrotades. A més a més, durant i després de la representació hi haurà música folk amb el grup Arbolíac.

El gruix principal d’actes començarà divendres a la nit amb el sopar popular, per al qual s’espera prop de 200 veïns i convidats. Tot seguit es farà un quinto, el pregó i, a partir de mitjanit, ball amb el conjunt Tamessis. Entremig hi haurà la novetat més significativa d’enguany: per primera vegada, es ballarà de nit el tradicional ball de l’Esquerrana. El regidor de Castellciutat a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jordi Martin, troba “molt indicat que es realitzi l’Esquerrana de nit, ja que possibilitarà que més gent pugui conèixer aquest signe d’identitat de la vila”. La jornada es completarà per segon any consecutiu amb el Castell-sona: una sessió de DJs amb Feel*iu i Detech’n’Crates.

Dissabte dia 6, a les cinc de la tarda hi haurà jocs infantils a la plaça dels Caramellaires; i a les sis, sardanes a la plaça de l’Arbre. Com a novetat, a les  vuit del vespre s’oferirà una classe guiada de spinning, amb els monitors titulats del Gimnàs Yumix. A les  dotze arrencarà la Segona Nit d’Indignació, amb el grup Dia i Nit i l’Orquestra Mediterrànea. La nit acabarà amb la Menjada Popular.

Finalment, la jornada de diumenge arrencarà a les  nou i mitjà del matí amb el IX Correcigaló, seguit de missa solemne i, a les dotze del migdia, el ball de la Marsellana i l’Esquerrana en el seu format habitual, amb la Rolling Band. Animació infantil, havaneres amb Virivirom, l’espectacle del Mag Eugeni i l’arrencada del pi completaran el programa.