Aigüestortes comptarà amb un punt d'assistència sanitària immediata

Creu Roja de l'Alta Ribagorça disposarà d'un espai on dur a terme una primera atenció sanitària urgent.

Redacció
02 d'agost del 2011
Moment de la signatura del conveni entre el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí i el president de Creu Roja a Lleida, Marià Gomà.
Moment de la signatura del conveni entre el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí i el president de Creu Roja a Lleida, Marià Gomà.
Moment de la signatura del conveni entre el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí i el president de Creu Roja a Lleida, Marià Gomà.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha signat un conveni de col·laboració amb el president provincial de Creu Roja a Lleida, Marià Gomà, pel desenvolupament d'una prova pilot que consistirà en habilitar un punt d'assistència sanitària immediata situat al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb la finalitat de dur a terme una primera atenció sanitària urgent fins l'arribada del personal del Servei d'Emergències Mèdiques o equips d'evacuació competents. Creu Roja de l'Alta Ribagorça destinarà al servei dos voluntaris degudament formats en Assistència Sanitària Immediata i Suport Vital Bàsic. La funció dels socorristes serà atendre en primers auxilis als ferits o accidentats que estiguin desenvolupant algun tipus d'activitat o estança dins de la zona delimitada com a Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La principal ubicació dels socorristes es trobarà a l'aparcament de Cavallers i donarà cobertura a la capçalera de la Ribera de Caldes i a altres situacions d'emergència comunicades pel punt de control de la Palanca de La Molina i pel punt d'informació situat en el Pla d'Aigüestortes, situats a la ribera de Sant Nicolau.

Tanamteix, també poden patrullar per les immediacions de la zona d'atenció i poden sol·licitar el seu trasllat temporal per realitzar una atenció sanitària activada pel personal del Parc. Creu Roja aportarà al punt d'atenció sanitària els materials necessaris per poder realitzar efectivament aquesta primera assistència sanitària.

La durada del servei estarà compresa entre el 30 de juliol al 16 d'octubre cobrint únicament els caps de setmana (dissabtes i diumenges) i dies festius, sempre que Creu Roja Alta Ribagorça disposi de recursos humans i materials necessaris per a la seva cobertura. L'horari de prestació del servei serà de 9 a 20 hores. Durant el mes d'octubre el servei serà de 9 a 18 hores.

El conseller Pelegrí ha posat de relleu els valors de solidaritat i generositat de Creu Roja en la prestació altruista d'un servei que "aporta un plus de seguretat als usuaris i a les activitats que es desenvolupen en aquest espai protegit" i ha agraït en nom del Govern de Catalunya el suport de Creu Roja. Així mateix, ha manifestat la voluntat del Govern de donar suport a aquesta col·laboració en el futur amb l'objectiu de consolidar i ampliar aquests serveis que són necessaris per als nostres parcs.

"El Govern aposta per un model de gestió dels espais protegits que es fonamenta en la complementarietat de la convivència i la superviviència de tots els valors que cal protegir a fi de garantir l'equilibri entre la conservació dels valors inherents i també el desenvolupament de les activitats pròpies del territori " ha assenyalat Pelegrí.