Torna l’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics 2011

Redacció
01 d'agost del 2011
575_1312187181aplec
575_1312187181aplec

El passat 30 de juliol Adifolk va presentar al castell de Montjuïc el 24è Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics 2011. A més va oferir un tast del que serà aquest aplec per tal de donar a conèixer aquesta importantíssima mostra de Cultura Popular i Tradicional Catalana que des de fa prop de vint-i-cinc anys ha visitat diferents ciutats d’Europa. Enguany se celebrarà al Parc Paul Mistral de la ciutat francesa de Grenoble els dies 4, 5 i 6 d’agost.

Fundat el 1925, el parc Paul Mistral és el parc més gran de Grenoble, amb 21 hectàrees. Durant l'estiu s'hi celebra "La Belle Estivale", un cicle d'activitats variades, entre les quals s'hi troba l'Aplec. Per fer possible aquest Aplec, ha estat indispensable la col·laboració de l'ajuntament de Grenoble, així com el suport del Casal Català d'aquesta ciutat. En l’Aplec hi participen colles de cultura popular i tradicional d’arreu del territori català.

Els grups que participaran a l’Aplec són: la Colla bastonera de Cardedeu, el Ball de Pastorets de l'agrupació de balls populars de Sitges, El Grupet, els Capgrossos de Tàrrega, els Cavallets de Mataró, l'Esbart Joaquim Ruyra, La Jota a la Plaça, la Colla de Diables de Cardedeu, els Gegants de l'Associació Cultural Dessota. Portadors de la Imatgeria Festiva d'Igualada, la Colla sardanista Sa Palomera de Blanes, la Colla sardanista Encís, Gog i Magog i Ziga Zaga, i Accialt flying effects i Circo Delicia, el Grup Cultural Garrigues i grallers Turrai, els Amics dels gegants de Montblanc, l'Associació La Roca Fumada - Gegants i Caps de Juneda, el Grup de grallers i geganters de la SCRB, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya,l'Esbart Cabirol de Sils, el Ball de bastons de Sitges - Colla Mitjana i el Ball de gitanes de l'esbart català de dansaires.

Més informació i el programa complet a la següent pàgina web: www.adifolk.cat.