Les baixes temperatures del mes de juliol fan que l'ocupació turística es quedi per sota del 40%

Redacció
01 d'agost del 2011
Una barca de ràfting fa un descens pel riu Noguera Pallaresa. Foto: Marta Lluvich.
Una barca de ràfting fa un descens pel riu Noguera Pallaresa. Foto: Marta Lluvich.
Una barca de ràfting fa un descens pel riu Noguera Pallaresa. Foto: Marta Lluvich.

Les baixes temperatures han fet que l'ocupació turística a les comarques de Lleida s'hagi situat aquest juliol per sota del 40%, cinc punts menys del previst. La meteorologia adversa no ha ajudat a complir els pronòstics ni al Pirineu ni a la plana, i un dels sectors que més perjudicats ha estat el dels esports d'aventura, amb una davallada de clients del 5%. A més, la crisi ha fet reduir sensiblement la despesa dels visitants. Pel que fa als allotjaments rurals i els càmpings, tampoc s'han complert les previsions i han funcionat a mig gas. De cara a l'agost, es preveu que la situació remunti i que l'ocupació a la demarcació de Lleida se situï entre el 65 i el 70%, de mitjana. Les baixes temperatures d'aquest mes de juliol no han ajudat a complir els pronòstics d'ocupació ni al Pirineu ni a la plana de Lleida que s'han situat, de mitjana, en un pobre 37%. Els allotjaments de turisme rural i els càmpings també s'han quedat per sota de les expectatives i no han pogut omplir ni la meitat de les places. El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, ha explicat però que la davallada també s'ha produït per la climatologia que ha fet als indrets d'origen dels visitants, com ara la ciutat de Barcelona i la resta de Catalunya.

Els allotjaments de turisme rural i els càmpings també s'han quedat per sota de les expectatives i s'han quedat per sota del 50%. Tot i això, sí que s'ha detectat un increment en l'ocupació de cases senceres on els turistes poden fer-se ells mateixos el menjar, i estalviar-se així uns diners. Un dels sectors que més ha notat aquestes condicions adverses ha estat el de l'associació d'empreses d'esports d'aventura, amb un 5% menys de clients. Segons el seu president, Florido Dolcet, l'objectiu és repetir les 650.000 activitats contractades l'estiu passat.

De cara a l'agost, es preveu que la situació remunti amb la pujada de les temperatures i que l'ocupació a la demarcació de Lleida se situï entre el 65 i el 70% de mitjana. El punt fort es viurà a mitjan d'agost, coincidint amb el pont del dia 15, quan s'espera una ocupació més elevada, sobretot als establiments turístics ubicats al Pirineu.