Dos touroperadors russos portaran esquiadors a l'aeroport de Lleida a l'hivern

Redacció
29 de juliol del 2011
El conseller Recoder ha pujat a l'helicòpter que operarà des d'aquest dijous a Alguaire.
El conseller Recoder ha pujat a l'helicòpter que operarà des d'aquest dijous a Alguaire.
El conseller Recoder ha pujat a l'helicòpter que operarà des d'aquest dijous a Alguaire. Foto: Laura Cortés.

Dos touroperadors russos han tancat un acord amb la Generalitat per portar entre 6.500 i 13.000 esquiadors de Rússia l'any a les terres de Lleida durant la temporada d'hivern. Aquest acord serà efectiu durant 5 anys. Ho va anunciar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, després de la Taula Estratègica celebrada aquest dijous. Per la seva banda, el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, va anunciar que s'està treballant per fer d'Alguaire un aeroport de mercaderies de referència a Catalunya. L'aeroport de Lleida-Alguaire acull també, des d'aquest dijous, l'empresa Mach Helicòpters, que oferirà vols comercials des d'Alguaire i establirà una escola de formació de pilots. Dues companyies aèries russes, Ascent Travel i Pegas Touristik, portaran un mínim de 6.500 esquiadors de Rússia al Pirineu i a Andorra, a través de l'aeroport d'Alguaire. Aquests nous acords se signaran en les pròximes setmanes, condicionades a l'aprovació per part de l'Estat de la possibilitat de volar fora de l'espai Schengen, que es podria fer efectiva demà divendres al Consell de Ministres.

Ascent Travel volarà des de Moscou fins a vuit dissabtes cada temporada d'hivern transportant uns 1.500 esquiadors, mentre que Pegas Touristik farà entre dotze i catorze rotacions, transportant entre 2.500 i 5.000 esquiadors russos.

L'arribada d'aquests dos nous touroperadors se sumen a l'acord de permanència per cinc anys que Neilson-Thomas Cook va signar fa uns mesos amb l'aeroport de Lleida-Alguaire. Durant aquest període, la companyia britànica transportarà al voltant de 16.000 esquiadors l'any, la majoria dels quals amb destí el Pirineu, a partir del 19 de desembre.

En el decurs de la reunió el conseller Pelegrí va defensar la necessitat de potenciar la multifuncionalitat i la rendibilitat d'aquesta infraestructura, que passa per fer d'Alguaire, l'aeroport de mercaderies de referència a Catalunya.

La Taula Estratègica d'aquest dijous també ha servit per acordar la instal·lació a Alguaire de l'empresa Mach Helicòpters. Aquest nou operador establirà una escola de formació de pilots i realitzarà vols comercials des de l'aeroport. El fet que aquesta empresa centri les activitats a Alguaire reforça l'aposta de buscar sinergies amb companyies que complementin les activitats a les instal·lacions lleidatanes. En aquest sentit, cal recordar que l'empresa RS serveis Teledetecció ja fa uns mesos que s'ha instal·lat a l'aeroport i està desenvolupant conjuntament amb Cimalsa un projecte per construir dos hangars.