La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu reuneix 50 músics de 13 països

Els concerts tindran lloc aquest cap de setmana a la Seu d’Urgell i Arsèguel.

Redacció
28 de juliol del 2011
Imatge del grup el Pont d'Arcalis.
Imatge del grup el Pont d'Arcalis.
Imatge del grup el Pont d'Arcalis.

Aquest divendres es posa en marxa la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que enguany arriba a la 36ª edició i que situa aquest esdeveniment cultural com el festival de música tradicional i popular més antic dels Països Catalans. Una cinquantena d’intèrprets provinents de 13 països oferiran gairebé 20 hores de música, repartides entre els escenaris de la Seu d’Urgell i Arsèguel, amb concerts també, la setmana vinent, a Vilagrassa i Bolvir.
 
El cartell de la Trobada compta novament amb algunes de les primeres figures mundials de l’acordió diatònic, com ara Raynald Ouellet, del Quebec; Antonio Rivas, de Colòmbia; Joseba Tapia, d’Euskadi: i els catalans Marc del Pino, Carles Belda i Cati Plana. També hi seran els virtuosos de l’acordió cromàtic Vladimir Denissenkov, d’Ucraïna; Peter Ralchev, de Bulgària; i Anatol Eremciuc, de Moldàvia. Entre els grups, destaquen Trio Lopes, de Portugal; Schwizerögeli, de Suïssa; i els catalans Trilla i El Pont d’Arcalís, entre d’altres.
 
L’acte inaugural està programat per divendres, a dos quarts d’una del migdia al jardí de l’Hotel Andria de la Seu d’Urgell, amb un concert gratuït del búlgar Peter Ralchev i el Grup Trilla, de Catalunya. El mateix dia, a partir de les set de la tarda, la plaça dels Oms de la Seu acollirà el primer dels dos grans concerts de la Trobada.
 
Dissabte, a les dotze del migdia, se celebraran dos concerts simultanis, un al parc de l’Església d’Arsèguel, amb els bretons Gwenael Kiviger, Yann Fañch Perroches i Brigitte Kloareg; i l’altre al carrer Sant Josep de Calassanç de la Seu, on hi actuaran els lombards Stéfano Valla i Danielle Scurati. A les set de la tarda, Arsèguel acollirà l’actuació del grup català Marsupialis. Ja a la nit, a partir de les deu, l’envelat d’Arsèguel serà l’escenari del segon gran concert de la trobada.
 
Diumenge a migdia, el parc de l’Església d’Arsèguel acollirà l’actuació de Carles Belda i, a la tarda, prendran el relleu els més joves, alumnes de les Colònies i els Tallers d’Arsèguel, que faran un concert/ball. A les 7 de la tarda arribarà una de les novetats d’enguany, un “ball amable de parella” que oferiran Els Astorets a la plaça del Mercat de la Seu i que inclourà la recuperació del ball de rams i el ball del pensament.
 
Els concerts de la Trobada es clouen el dia 2 d’agost a Vilagrassa, on acturaran el quebequesos Raynald Ouellet i Bruno Gendron, i el dia 6 a Bolvir, amb els portuguesos Trio Lopes i el mestre uruguaià Enrique Tellería.