El doble concert del Cor Lieder Càmera marca l’inici de la primera edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus

Els concerts tindran lloc el proper dissabte 30 a les 21.30h a l’Església de Santa Llogaia d’Espot, i diumenge 31 a les 22h a l’Església de la Mare de Déu de Valldeflores de Tremp.

Redacció
27 de juliol del 2011
Els concerts aniran a càrrec del Cor Lieder Càmera que, dirigit per Xavier Pastrana.
Els concerts aniran a càrrec del Cor Lieder Càmera que, dirigit per Xavier Pastrana.
Els concerts aniran a càrrec del Cor Lieder Càmera que, dirigit per Xavier Pastrana.

El cor oferirà un repertori basat en dues figueres cabdals de la història de la música: el compositor espanyol Tomás Luis de Victoria, de qui es podrà sentir una selecció d’Antífones, himnes i motets de temàtica mariana; i Johan Sebastian Bach, de qui s’interpretarà el motet Singet dem Herrn ein neues Lied i l’obra de maduresa Jesu, Meine Freude.
 
El Festival de Música Antiga dels Pirineus continuarà amb els dos concerts de l’ensemble Los Mvusicos de sv Alteza, programats els dies 5 i 6 d’agost a la Seu d’Urgell i la Pobla de Segur respectivament.
 
Sobre el cor LiederCàmera
 
El cor Lieder Càmera va ser fundat a Sabadell el 1990 per Josep Vila i Casañas. L'actual director titular és Xavier Pastrana. L’han dirigit J. Pons, J.Savall, A. Ros Marbà, S. Mas, M. Valdivieso, E. Colomer, S. Brotons, J. López Cobos, A. Tamayo, E. Ericson, F. Bernius, G. Theuring, F. P. Decker, T. Pinnock, H. Rilling, H.  Christophers i E. Oue. Ha col·laborat amb grups instrumentals com el Clemencic Consort, The Sixteen, The English Concert, el Drottningholm Baroque Ensemble; orquestres com l’ONCA, la Capella Reial de Catalunya, Orquesta Barroca de Sevilla, Barroca Catalana, Cambra del Liceu, de Cadaqués, l’OBC, l’OSV, la JONC i la JONDE. Ha participat a festivals internacionals de música a Anglaterra i França, Músiques del Món a Girona, Torroella de Montgrí, Schubertiada de Vilabertran, Santa Florentina a Canet de Mar, Llívia i Festival de Música Antiga de Barcelona. Ha enregistrat cinc discs compactes.
 
Sobre el Festival de Música Antiga dels Pirineus
 
El Festival de Música Antiga dels Pirineus neix fruit de la unió d’esforços entre diverses localitats del Pirineu català. Amb la voluntat de crear una programació d’alta qualitat i de referència dins i fora del nostre país, aquests deu municipis creen el FeMAP, un festival que pretén vincular la música antiga al ric patrimoni arquitectònic de la zona, posant especial èmfasi en l’art i arquitectura del període romànic. El Festival de Música Antiga dels Pirineus es posiciona també com una plataforma per a la promoció internacional dels ensembles de Catalunya, i com una eina de recuperació i projecció del patrimoni musical de casa nostra. És per això, que en aquesta primera edició, trobem formacions de renom com l’Orquesta Barroca de Sevilla, los Músicos de Sv Alteza, el Cor Lieder Càmera o La Capella de Ministrers, però també grups formats més recentment com Vespres d’Arnadí i La Xantria, l’ensemble Forma Antiqva o l’ensemble Nuevo Sarao, que s’estrena en aquesta primera edició del FeMAP.