Tot a punt per la Vertical Cabanera, la cronoescalada al Montsent de Pallars

Ja compta amb 174 inscrits i supera els 93 participants de l’edició del 2010.

Redacció
27 de juliol del 2011
Foto: Enric Gimeno.
Foto: Enric Gimeno.
Foto: Enric Gimeno.

El proper dissabte dia 30 de juliol es celebrarà la segona edició de la Vertical Cabanera, la cronoescalada al Montsent de Pallars (Pallars Jussà-Vall Fosca) puntuable per primera vegada pel Campionat de Curses Verticals de la FEEC. La cursa, organitzada pel Club d’Esquí de la Pobla de Segur (CEPS), ja compta amb 174 inscrits i supera els 93 participants de l’edició del 2010.
 
El Club d’Esquí de la Pobla de Segur (CEPS) ha organitzat per segon any consecutiu la Vertical Cabanera , la cronoescalada al Montsent de Pallars (Vall Fosca). La cursa surt del poble de Capdella fins arribar al cim del Montsent de Pallars ( 2.883 m ) superant un desnivell de 1.436 metres en tan sols 5 quilòmetres de distància. Ja hi ha 176 inscrits a la cursa, que gairebé duplica els 93 participants de la primera edició. Serà puntuable pel Campionat de Curses Verticals de la FEEC.
 
El preu de la inscripció és de 30 euros per a federats i de 35 euros per a no federats, que a part de la inscripció inclou samarreta-obsequi, botifarrada i avituallaments. Els acompanyants podran comprar per 8 euros el tiquet del dinar al lloc de les inscripcions.
 
Programa
De les 7:30 a les 8:45 h hi haurà inscripcions i entrega de dorsals, a les 9:00 h s’iniciarà la cursa, a les 10:30 h hi haurà tall horari a l’avituallament de la Cabana , a partir de les 12:30 h botifarrada a Capdella i a les 14 h entrega de premis.
 
Trofeus i categories
Hi haurà esquella per als tres primers de categoria absoluta homes/dones (entre 18 i 40 anys inclosos) i categoria júnior homes/dones (entre 14 i 17 anys inclosos). També hi haurà trofeu per als primers de categoria veterà homes/dones (a partir de 41 anys inclosos), categoria màsters homes/dones (a partir de 51 anys inclosos) i al Centre Excursionista amb més participants. També hi haurà medalles per als més petits, als tres primers de 8, 9, 10, 11, 12 i 13 anys.
 
Descripció del recorregut
Sortida de la plaça del poble de Capdella situat a 1.420 metres d’alçada, es travessa part del casc urbà, es realitza una curta baixada per un camí que duu a la palanca, petit pont on a partir d’allí comença la veritable pujada, es creua la carretera i s’enfila prats amunt tot seguint les senyalitzacions; la dura pujada continua fins passar per davant de la cabana del pastor, lloc que assoleix els 2.150metres d’alçada i on s’arribarà a la meitat del recorregut, 730 metres de desnivell i 3,060 quilòmetres de distància, o la finalització de la cursa per als de categoria juvenil. En aquest punt hi ha un planell de 50 metres amb el primer avituallament.
La cursa continua per una arrodonida carena, més suau que la primera part del recorregut, i amb impressionats vistes de la vall de Llessui. Se segueix carena amunt per on trenquen els termes de Capdella i Llessui, la pujada torna a ser dreta com la primera part de recorregut i s’arriba al cim del Montsent del Pallars, des del qual en un dia clar es poden veure les muntanyes de Montserrat gràcies a la seva situació i als seus 2.883 metres d’alçada.
 
Edició 2010
L’any 2010 es va fer la 1a edició de la Vertical Cabanera. Hi va haver 93 participants. Els primers classificats en categoria absolut masculí van ser: Wilfrid Jumere de Ski Club Camprodon (1h06’29”), Xavier Espiña del C.E. Guissonenc (1h11’09”) i Manu Sanchez de Maratonians del Segre (1h11’50”). En categoria absolut femení: Carmen Millan de Maratonians del Segre (1h27’35”), Àngels Batalla del CEPS (1h27’36”) i Marta Riba (1h34’33”).
 
 
Per a les inscripcions:
www.verticalcabanera.com