Es posa en servei la depuradora d'Altron, al municipi de Sort

La instal·lació té una capacitat de tractament de 50 m3/dia i retornarà les aigües depurades al riu Noguera Pallaresa.

Redacció
25 de juliol del 2011

L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta d’Altron, en el municipi de Sort, a la comarca del Pallars Sobirà. Aquesta actuació ha tingut un cost proper als 360.400 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
La depuradora, que és de tipus compacte amb pretractament, aireació perllongada i nitrificació, està dissenyada per a un cabal de 50 m3/dia i retornarà les seves aigües al riu Noguera Pallaresa, contribuint a la seva millora mediambiental.
 
D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Amb aquesta ja són onze les depuradores que donen servei a la comarca del Pallars Sobirà: Rialp, Sort, Espot, Esterri d’Àneu, Vall de Cardós, la Guingueta d’Àneu, Gerri de la Sal, Alins, Àreu i Estais. 
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.