Es posa en marxa la depuradora de Xerallo, a Sarroca de Bellera

La instal·lació té una capacitat de tractament de 70 m3/dia i retornarà les aigües depurades al riu de Bellera.

Redacció
20 de juliol del 2011
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora de Xerallo (terme municipal de Sarroca de Bellera), que millorarà el sanejament de la comarca del Pallars Jussà. La planta, de tipus biològic, i la xarxa de col·lectors (430 metres de longitud) han suposat una inversió propera als 409.000 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
La depuradora té una capacitat de tractament de 70 m3/dia i l’aigua sanejada farà possible una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu de Bellera i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Amb aquesta ja són sis les depuradores que donen servei a la comarca del Pallars Jussà: Tremp, la Pobla de Segur, Vilamitjana de Tremp, Guàrdia de Tremp i Les Esglésies.  

Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.