La Pobla acull dos concerts del cicle Diversions música per a la integració

Olumbé i Vocal Tempo, són els dos concerts que se celebraran al Parc Boixareu el proper dissabte 23 de juliol, en el marc de la Festa Major de la població.

per NacióLleida, 19 de juliol de 2011 a les 16:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El programa Diversions de l’Obra Social ”la Caixa” reuneix, des del 2005, músics i conjunts que interpreten música d’arrel o d’inspiració tradicional dels seus països d’origen respectius. Es tracta de grups que s’han presentat a una convocatòria organitzada per l’Obra Social “la Caixa” i que posteriorment han estat seleccionats per un jurat especialitzat en músiques del món que formaran part del projecte Diversions durant aquesta temporada.


En aquesta ocasió, l’Obra Social ”la Caixa” porta a la Pobla de Segur dos concerts del programa a càrrec dels grups Olumbé i Vocal Tempo. Els concerts es celebraran de manera gratuïta el proper dissabte 23 de juliol a les 12:30 h. i a les 19:30h. al Parc Boixareu d’aquesta localitat, i s’integren en el programa de la Festa Major.

L’Obra Social “la Caixa” ofereix amb aquesta iniciativa les eines necessàries per tal que un grup de música que inicia la seva trajectòria es professionalitzi: formació tècnica, musical, nocions administratives i remuneració dels concerts.

Amb l’objectiu de fomentar la integració i la convivència entre cultures, Diversions ofereix una possibilitat d’expressió atractiva i valuosa als nombrosos intèrprets i conjunts de músiques del món que, originaris dels llocs més diversos, resideixen i elaboren la seva proposta creativa al nostre país.

En aquest sentit, el cicle Diversions suposa una plataforma de llançament a les seves carreres musicals. Alguns dels grups que han participat en altres edicions ja formen part de les programacions més importants de músiques del món del nostre país i, a més a més, alguns d’ells, posteriorment al seu pas pel programa, són escollits per altres projectes pedagògics de l’Obra Social “la Caixa”.

Mitjançant aquest projecte, l’Obra Social ”la Caixa” impulsa la difusió i la promoció de músiques del món, a través de les quals, ens apropen a diferents espais per a fomentar la integració i la convivència entre diferents cultures.

Des del seu naixement, ara ja fa set anys, el projecte ha portat a més de 200 ciutats espanyoles més de 600 concerts en viu davant de més de 200.000 espectadors. DIVERSONS ha donat a conèixer tradicions que van des de la música andina fins a l’Àfrica negra passant per la música dels Balcans. Cada any, l’Obra Social “la Caixa” obre una nova convocatòria perquè es puguin presentar les diverses propostes.

 

Participació