Comença la 5a edició del Projecte Boscos de Muntanya

Més de 60 participants treballaran durant quatre setmanes als boscos de la Cerdanya i el Pallars Sobirà.

per Ecodiari , 18 de juliol de 2011 a les 12:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juliol de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fent una passera a l'edició de 2008.

Aquest dilluns 18 de juliol ha començat a Meranges (La Cerdanya) la cinquena edició de la iniciativa Projecte Boscos , destinada a acostar les persones als boscos a través del voluntariat. S’esperen més de 60 participants que treballaran durant quatre setmanes als boscos de Meranges (La Cerdanya) i Montenartró i Roní (Pallars Sobirà).Com a novetat, enguany el projecte s'amplia a la comarca de La Cerdanya, als boscos del municipi de Meranges.


Els participants són persones d’entre 18 i 71 anys, d’origens i professions diverses: informàtics, jubilats, arquitectes, estudiants, administratius..., que conviuen treballant a bosc durant una setmana


El Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt utilitza el voluntariat per a convertir a la ciutadania en protagonistes de la gestió forestal durant una setmana.

Durant el 2011, Any Internacional dels Boscos, el projecte continua treballant per viure els boscos de muntanya als boscos de muntanya.

Els participants construiran canalitzacions per a evitar l’erosió, realitzaran aclarides forestals, col·laboraran en censos de fauna amenaçada, mantindran pastures i prats i recuperaran camins a bosc.

Les tasques es realitzen seguint els criteris dels propietaris - municipis de Meranges, Montenartró i Rialp -, dels enginyers forestals comarcals i del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Totes les tasques estan supervisades per professionals del sector forestal

El Projecte Boscos de Muntanya és part de la Fundació Bergwaldprojekt, amb 25 anys acostant les persones als boscos mitjançant el voluntariat a Suïssa, Alemanya, Àustria i Ucraïna

 

Participació