Més de 700 alumnes a les universitats d'estiu de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Redacció
15 de juliol del 2011
Imatge dels alumnes participants al curs de teatre i expressió corporal a la Seu.
Imatge dels alumnes participants al curs de teatre i expressió corporal a la Seu.
Les dues universitats d'estiu que es celebren a l'Alt Urgell i a la Cerdanya reuneixen enguany més de 700 alumnes. La Universitat Ramon Llull celebra la seva tretzena edició a Puigcerdà amb més de 350 alumnes, l'escola d'estiu del Pirineu amb més matriculats. D'altra banda la Universitat de Lleida ha arribat a la seva dinovena edició a la Seu d'Urgell i compta amb més 340 alumnes matriculats als dinou cursos que es fan. L'educació, el lleure, la pedagogia, el medi ambient o la sanitat són matèries que es tracten en aquestes classes d'estiu dirigides a universitaris, però principalment a no universitaris que continuen formant-se.

Universitat d'estiu Ramon Llull-Puigcerdà

La Universitat d'estiu de Puigcerdà l'organitza la Universitat Ramon Llull conjuntament amb l'Associació Universitària de la Cerdanya (AUCER)

Un any més un dels signes d'identitat dels cursos d'estiu a Puigcerdà és la medicina i sanitat. Enguany presenta com a novetat unes sessions sobre l'aplicació de les tecnologies de la informació (TIC) en la relació metge-pacient i també en les infermeres, amb dos cursos diferenciats. En aquest àmbit també hi ha cursos sobre Qi Gong, cuina adaptada a les patologies, atenció a persones amb demència i primers auxilis a la muntanya i a la neu, a més de la trobada del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

Altres dels cursos de més èxit, explica el president de l'AUCER, Francesc Armengol, són els cursos sobre vins, de l'enòleg cerdà Antoni Cot, o el d'òpera, amb Roger Alier. De la resta del programa, en destaca els cursos de constel·lacions familiars, grafologia, història, les administracions locals al segle XXI i un taller d'arranjaments florals.

Imatge del sopar d'alumnes de la universitat d'estiu de Puigcerdà.


Universitat d'estiu de la UdL

Uns 340 persones s'han matriculat en algun dels 19 cursos que la Universitat d'Estiu de la UdL imparteix des d'aquest dimarts fins al proper 22 de juliol a La Seu. Al conjunt de cursos de la UdL el nombre d'inscrits és de 790, ja que també se n'imparteixen dinou cursos més a Lleida, Tremp, Àger, Erill la Vall i Seròs.

La música té un paper important en l'edició d'enguany. A partir del proper dijous dia 21 tindrà lloc el Seminari de Música Instrumental a la Península Ibèrica (1750-1800). S'estudiarà l'estil, el gènere i el mercat amb diversos experts internacionals en aquest àmbit. A més a més, es fa un curs sobre Mozart.

Els cursos que acostumen a tenir més matriculats són els de nous mitjans de comunicació, educació i medi ambient. A La Seu els cursos amb més èxit són els de medi ambient, ja que es pot aprofitar el territori per fer pràctiques, i el d'educació emocional.
 

Imatge dels alumnes participants al curs de teatre i expressió corporal a la Seu.