El Ministeri d'Agricultura invertirà 5 milions a la Ribagorça Romànica

L'acord l'han signat el secretari d'Estat de Medi Rural, Josep Puxeu i el president de la Ribagorça Romànica, Joan Peralada.

Redacció
14 de juliol del 2011

El secretari d'Estat de Medi Rural, Josep Puxeu, va signar aquest dimecres a Madrid un conveni de col·laboració per fer actuacions de desenvolupament rural sostenible a la Ribagorça Romànica. L'acord preveu un pressupost de 5 milions d'euros per al 2011 finançat pel Ministeri de Medi Ambient. Aquest conveni permetrà dur a terme per quart any consecutiu actuacions en matèria d'infraestructures, comunicacions, equipaments i accions estratègiques en matèria de xarxa viària i telecomunicacions. També facilitarà el suport a sectors econòmics a través de la modernització de les explotacions agràries, la transhumància o la promoció dels productes agroalimentaris.

El conveni el van signar aquest dimecres, a Madrid, el secretari d'Estat de Medi Natural, Josep Puxeu, i el president de l'Associació de la Ribagorça Romànica, Joan Peralada.

Aquests 5 milions d'euros han de permetre millorar tant pel que fa a mediambient i els espais naturals característics d'aquesta zona com els serveis públics mitjançant l'optimització d'abastiment d'aigua, xarxa de gas natural o instal·lacions esportives i culturals.

El conveni de col·laboració amb l'Associació Ribagorça Romànica potenciarà la conservació del patrimoni cultural i la formació i divulgació i assessorament.

Per fer el seguiment d'aquestes actuacions es farà mitjançant una comissió a la que hi estan representats Catalunya i Aragó.

Les actuacions de col·laboració del Ministeri de Medi Ambient amb la Ribagorça Romànica daten del 2008 quan es va signar el conveni marc per realitzar una prova pilor de desenvolupament rural sostenible en zones de muntanya.

Els municipis que es beneficien d'aquest programa són el Pont de Suert, la ValI de Boí, Tremp i Vilaller de Catalunya i Aren, Bonansa, Isábena, Las Paules, Montanuy, Puente de Montañana, Sopeira, Torre la Ribera, Valle de Lierp y Veracruz, d' Aragó.