Joan Mesquida elogia l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell

El secretari general de Turisme i Comerç Interior del Govern d'Espanya, Joan Mesquida, va visitar aquest dimecres l'Espai Ermengol-Museu de la la Seu d'Urgell, després que obrís les seves portes al públic el passat mes d'abril, on pel qual ja han passat més de 5.000 visitants.

Redacció
14 de juliol del 2011
Joan Mesquida en la seva visita a l'Espai Ermengol aquest dimecres.
Joan Mesquida en la seva visita a l'Espai Ermengol aquest dimecres.
Joan Mesquida en la seva visita a l'Espai Ermengol aquest dimecres.

En aquesta visita institucional també hi van assistir el director general d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya, Joan Cañada, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, juntament amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i d'altres autoritats locals.

La visita ha tingut com a objectiu que el secretari general de Turisme i Comerç Interior del Govern espanyol, així com els representats de la Generalitat de Catalunya, poguessin comprovar 'in situ' les inversions fetes per part de administracions que representen, les quals han servit per fer realitat l'Espai Ermengol, museu de la ciutat i punt d'orientació turística de referència al centre històric de la Seu d'Urgell.

En aquest sentit, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va agrair públicament a totes les administracions i persones que han fet possible que l'Espai Ermengol sigui un “motor turístic potent per la Seu i la seva àrea d'influència”. Al respecte, l'alcalde urgellenc va voler fer un especial esment a les inversions realitzades per part de Turespaña i el Departament de Governació de la Generalitat que han aportat 500.000 i 650.000 euros, respectivament.

Per la seva part, secretari general de Turisme, Joan Mesquida, va manifestar -després de recórrer les cinc plantes que ocupa l'Espai Ermengol- que queda demostrat que aquest nou equipament turístic “és un projecte amb èxit”, ja que així ho demostra el nombre de visitants que ja ha rebut en tres mesos d'obertura. Mesquida ha felicitat a tots aquells que han gestat el projecte Espai Ermengol i va remarcar la importància que té la bona col·laboració entre totes les administracions per obtenir un èxit turístic com aquest.

En el seu torn, el director general d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya, Joan Cañada, va ressaltar que l'Espai Ermengol és “una inversió important ja que ajuda al desenvolupament del territori de forma transversal, reactiva l'economia de local, com el sector turisme, i alhora mima l'especificitat de la Seu i comarca, tot realçant el seu patrimoni cultural i la seva gastronomia”.

Catedral, candidatura Patrimoni de la Humanitat

D'altra banda, Albert Batalla va avançar al secretari general de Turisme d'Espanya els dos nous projectes en que actualment l'Ajuntament la Seu d'Urgell hi està treballant per promocionar el sector econòmic i turístic de la ciutat.

Ambdós projectes es concreten en la presentació davant de la UNESCO de la candidatura de la Catedral de Santa Maria d'Urgell com a conjunt romànic perquè pugui ser declarada Patrimoni de la Humanitat; i impulsar la creació d'una xarxa europea de ciutats i territoris amb Denominacions d'Origen que vinculi el turisme, la gastronomia i la qualificació alimentària de qualitat.

Respecte a la candidatura de la Catedral de la Seu per tal que sigui declarada Patrimoni de la Humanitat, l'alcalde urgellenc va manifestar que “és un projecte que cal tirar endavant amb certa paciència però alhora amb tota l'ambició”. Al respecte, Joan Mesquida va manifestar que la candidatura rebrà tot el suport del Govern d'Espanya perquè la Seu pugui aconseguir aquest objectiu, però ha remarcat que cal preparar uns bons estudis previs.