Vielha vol ser un referent de l'aigua a nivell internacional

L’Ajuntament de Vielha e Mijaran ha iniciat en els últims dies la neteja dels marges del riu Nere al seu pas per Vielha. Aquesta línia de treball pretén potenciar i destacar els rius de Vielha com a símbol d’identitat i referent internacional de la ciutat.

Redacció
12 de juliol del 2011

En aquest sentit, l’alcalde Alex Moga, ha visitat diversos projectes i treballa en la redacció d’un projecte per situar Vielha com a referent de l’aigua a nivell internacional i mundial.
 
D’altra banda, aquesta setmana s’iniciara també la neteja del riu Garona. Aquesta intervenció serà la més gran que s’ha fet mai, donat que contempla la neteja dels marges del riu des de la Mola de Betren, continuant al llarg de tot el tram del riu al municipi.
 
Alex Moga, juntament amb la consellera de comerç i turisme del Conselh Generau d’Aran, Ana Díaz, van visitar Toulouse per gestionar un projecte d’internacionalització entre la Val d’Aran i Tolouse, ciutat referent al sud de França. Entre els llocs que van visitar cal destacar la central hidroelèctrica convertida en museu i les instal·lacions de La Depeche. Al seu pas per Tolouse també es van entrevistar amb el director general de SO Toulouse, empresa mixta que s’ocupa de promoure Toulouse com a destinació per a congressos, així com també amb un grup de professionals que van treballar per aconseguir que la població francesa d’Albi fos declarada Patrimoni de la UNESCO.
 
Segons Moga, “estem davant d’un projecte molt important per Vielha e Mijaran i pel conjunt del país, que a penes comença i pretén mirar als nostres veïns francesos com a actors importants pel nostre municipi”.