Chacón presideix l'entrega de despatxos dels 530 nous sergents de l'Acadèmia militar de Talarn

Redacció
12 de juliol del 2011
La ministra de Defensa, Carme Chacón, saludant als responsables militars de Talarn.
La ministra de Defensa, Carme Chacón, saludant als responsables militars de Talarn.
La ministra de Defensa, Carme Chacón, saludant als responsables militars de Talarn.

La ministra de defensa Carme Chacón ha estat l'encarregada de presidir l'entrega de despatxos als nous sergents de l'Acadèmia Militar Bàsica de Suboficials de Talarn. Un total de 530 sergents, 64 dels quals són dones, han rebut la seva acreditació. La ministra Chacón ha condecorat el número 1 de la promoció, el sergent Raül Gil, i el conseller d'Interior, Felip Puig, li ha fet entrega d'una rèplica de l'espasa de Jaume I el Conqueridor. Pel que fa a la procedència dels sergents un total de 117 són d'Andalusia, 81 de Madrid, 51 de la Comunitat Valenciana i 50 d'estrangers. Aquesta ha estat la primera entrega de despatxos en 36 anys que no ha estat presidida per cap membre de la família real espanyola. El 80% dels sergents de la 36 promoció són de promoció interna i el 20% d'accés directe, havent cursat un mínim de tres anys de militar professional de tropa i marina per accedir a les proves d'accés. Pel que fa a l'edat mitjana de la promoció és de 26,02 anys. Les zones de l'Estat Espanyol amb menor procedència de sergents són: la Rioja (0), Balears (2) i Navarra (3). De Catalunya n'hi ha un total de 21.

A l'entrega de despatxos de Talarn hi ha assistit la ministra de Defensa, Carme Chacón, el conseller d'Interior, Felip Puig, el delegat del Govern a Lleida, José Àngel Flores, la diputada al Congrés dels Diputats, Tere Cunillera i els alcaldes dels municipis veïns com el de Tremp, Víctor Orrit, i el de Talarn, Lluís Oliva.

La celebració militar s'ha celebrat a l'esplanada Joan Carles I de l'Acadèmia de Talarn i hi ha assistit unes 2.500 persones entre familiars i amics dels nous sergents.

Record als dos soldats morts a Afganistan

El director coronel de l'Acadèmia de Talarn, Luis Castuera Novella, en el transcurs del discurs que ha pronunciat ha tingut unes paraules de record pel sergent Manuel Argudin i la soldat Niyireth Pineda recentment morts a Afganistan. Castuera ha dit que són un exemple molt proper ''d'esperit de servei''.

El director coronel ha destacat el paper de les forces armades i ha dit que ''compleixen la seva missió de manera admirable, en qualsevol situació o lloc del món''.

Absència de la família Real Espanyola

La manca de representació de la família Real Espanyola a l'entrega de despatxos després d'haver-hi assistit les 35 darreres respon a una nova política pel que fa a l'assistència en aquest tipus d'actes. Des d'aquest any representants de la família Real solament assistiran anualment a l'entrega de despatxos d'una de les dos acadèmies de l'exèrcit de terra, aire i mar. Aquest any assistiran a la de l'exèrcit de terra que hi ha a Saragossa i l'any vinent presidiran altra vegada l'entrega de despatxos a Talarn.

Incidència del Nou Pla d'Estudis a l'AGBS

El proper curs acadèmic 2011-12 conviuran el Pla d'Estudis del 2003 i el nou Pla d'estudis del 2011. La principal repercussió que tindrà per l'Acadèmia l'entrada d'aquest últim Pla és que a partir del curs 2012-13 els alumnes solament realitzaran en aquest centre una de les fases del primer curs, des de setembre a desembre.

Per emplenar la resta de mesos l'Acadèmia de Talarn realitzarà el Curs de Capacitació per l'ascens de Brigada de l'Exèrcit de Terra.