Tot a punt per començar la Ruta de la Cerdanya

Les instal·lacions d’Eqüestrian Puigcerdà i el Comitè Organitzador de la Ruta de la Cerdanya i el Club Hípic Cerdanya, ja ho tenen tot a punt per començar els concursos de DOMA i de SALT d’aquest estiu.

Redacció
09 de juliol del 2011
El genet Blai Capdevila.
El genet Blai Capdevila.
El genet Blai Capdevila.

Enguany, la principal novetat és la nova nau que acull 66 boxes per a cavalls, equipats amb tot el necessari pels cavalls esportius, que juntament amb els boxes portàtils, donaran cabuda a prop de 300 cavalls. L’Altra gran novetat en el que es refereix a instal·lacions és una nova pista d’escalfament equipada amb sorra de sílice, així com un carreró per treballar els cavalls.
 
Doma

Pel que fa als concursos, es segueix amb el mateix format que en les últimes edicions. Obriran la Ruta els dos concursos de Doma Clàssica, tots dos classificats com a CDN de dues estrelles. El primer es celebrarà de l’11 al 13 de juliol, i el segon del 15 al 17 d’aquest mateix mes. Enguany, ja hi haurà els primers genets de la Cerdanya que participaran en el concurs, amb el que es comença a complir l’objectiu de crear cantera en aquesta disciplina. A més, tenim les competicions en categoria territorial i social, i com a gran novetat aquest any, el Masters del cavall Ibèric, reservat a cavalls pura raça Espanyola (P.R.E.) i cavalls pura raça Lucitans (P.R.L.), i que forma part de una lliga europea que tindrà la final a Torí (Itàlia).
 
Salts

Els tres concursos de salts es repartiran entre Eqüestrian Puigcerdà (el primer i l’últim) i el Park de Sant Guillem de Llívia (el segon concurs). Els tres concursos són catalogats com  a nacionals de dues estrelles. Els genets de salt començaran la competició del 22 al 24 de juliol en el CSN** Puigcerdà-1, puntuable per la lliga nacional espanyola, amb un gran premi especial i més ben dotat econòmicament. Seguirà el concurs a Llívia el 30 i 31 de juliol, amb dos grans premis i finalitzarà la Ruta en el Gran premi de Puigcerdà CSN**, del 5 al 7 d’agost.
 
Recordem que en les dues últimes edicions ha estat el genet Blai Capdevila el que s’ha endut el trofeu, i que per tant, és el candidat a endur-se el trofeu Ruta de la Cerdanya, que consisteix en una rèplica de la copa d’argent tallat, del segle XVIII. Encara cap genet s’ha pogut endur aquest premi, que té com a condició guanyar la Ruta tres anys consecutius o cinc d’alterns. Capdevila vindrà aquest any disposat a endur-se el trofeu, tot i que no ho tindrà gens fàcil, ja que tindrà al davant genets de gran categoria nacional, com genets francesos que enguany començaran a competir a la Ruta gràcies a un acord especial que la Federació hípica catalana a aconseguit amb la Real Federació Hípica Espanyola.

Socials

A banda dels concursos oficials, també hi ha paral·lelament els ja tradicionals concursos socials adreçats a la cantera, perquè puguin competir en la mateixa pista i viure el mateix ambient que els genets que estan en els concursos oficials. En aquest aspecte hi ha preparat concursos socials de salts el 25 i 26 de juliol a Eqüestrian Puigcerdà, una prova per equips el 28 de juliol. Un Social de salt a Llívia (Parc Sant Guillem) l’1 i 2 d’agost. I finalment, un altre social el 8 i 9 d’agost a Puigcerdà puntuables per la lliga nacional Catalana.
 
Off Ruta

Eqüestrian Puigcerdà i proHípca organitzen dos concursos més fora de la Ruta de la Cerdanya. El primer és el 27 i 28 d’agost. Es tracta d’un CSN*. I El segon està adreçat als genets de tota la Cerdanya, que es trobaran en el Campionat d’Obstacles de la Cerdanya.
 
Activitats

La Ruta i les activitats que es duen a terme a Eqüestrian Puigcerdà mouen al voltant de les 2.000 persones al llarg de tot l’estiu el que és una aportació important pel turisme esportiu de la zona. Així mateix, proHípica organitza activitats complementàries pels genets i acompanyants, per tal de fomentar la relació social entre els participants alhora que gestionar el temps de lleure dels participants. La novetat en aquest aspecte serà que PORSCHE posarà diferents vehicles de proves a les instal·lacions els dies 22,23 i 24 de juliol. I Volkswagen presentarà el seu nou pickup els dies 5,6 i 7 d’agost. A més també tenim el patrocini de Nestlé que obsequiarà al públic i participants amb productes de les seves marques.