Les vinyes del celler Vila Corona arriben als 25 anys aconseguint el reconeixement del professionals

Redacció
28 de juny del 2011
La vinya es troba just a tocar de la bodega.
La vinya es troba just a tocar de la bodega.
La vinya es troba just a tocar de la bodega.

Enric Vila, responsable del Celler Vila Corona.

El celler Vila Corona està situat a Vilamitjana (Pallars Jussà). Les vinyes es van plantar fa 25 anys i la bodega es va construir el 1993. El celler està envoltat de 7,5 hectàrees de vinya pròpia i produeix anualment entre 80.000 i 100.000 ampolles de diferents varietats de vi. El celler ha aconseguit aquest any el reconeixement de la professió obtenint set premis nacionals i internacionals. Els més recents són dues medalles de bronze a la darrera edició del Finger Lakes International Wine Competition celebrada a Nova York. Els vins reconeguts són: Llabustes Riesling 2010 i Llabustes Merlot. La novetat de la bodega és el vi Tu Rai elaborat amb varietats autòctones del Pallars. El celler Vila Corona pertany a la Denominació d'Origen Costers del Segre i està inclòs dins de la Ruta del Vi. Actualment és un dels tres cellers que es dediquen a la comercialització del vi al Pallars Jussà. Vila Corona fa visites guiades al celler on a més de veure els conreus i passejar per la vinya s'explica el procés vitivinícola emprat per elaborar el vi des del cep fins que arriba a la copa. Al celler s'explica les fases prèvies s l'envasament del vi, com ara l'entrada del raïm, la fermentació i la maduració.

Enric Vila, propietari de la bodega ha explicat que la vinya és de la família des dels 1750, data des de la que es té constància que ja es treballava la vinya. Fa 25 anys va decidir plantar vinya per fer vi per comercialitzar i al 1993 va construir la bodega amb les tecnologies més noves i aprofitant el microclima molt diferenciat que té la Conca de Tremp, mediterrani continental amb influència d'alta muntanya, per caracteritzar el seu vi.

Els primers ceps els va plantar fa 25 anys i les varietats de raïm són: chardonnay (1,5 hectàrees), Riesling (0,5 hectàrees), cabernet sauvingnon ( 3 hectàrees), merlot (1,5 hectàrees) i ull de llebre (1 hectàrea). En fa 8 va plantar 8 hectàrees més de varietats prefil·loxeres autòctones de la zona.

D'aquestes varietats aquest hivern el celler Vila Corona traurà al mercat un nou vi, es tracta del Tu Rai. Se'n comercialitzaran unes 3.000 ampolles amb un inici i es tracta d'un vi elaborat amb varietats de vi característiques del Pallars.

Pràcticament les 100.000 ampolles de vi del celler Vila Corona que s'elaboren és comercialitzen majoritàriament a Catalunya.

Finger Lakes International Wine Competition

La darrera edició dels Finger Lakes International Wine Competition (FLIWC) celebrada a Nova York els dies 26 i 27 de març de 2011, dos vins de la bodega Vila Corona han estat guardonats amb dos medalles de bronze: Llabustes Riesling 2010 i Llabustes Merlot.

FLIWC es el major concurs de vins de USA i el món, on la recaptació neta s'entrega a benefici de "Camp Good Days and Special Rimes, Inc" ubicat en el cor de la zona vitivinícola de Finger Lakes, Nova York. Aquesta organització sense ànim de lucre, es dedica a millorar la qualitat de vida dels nens, adults i famílies que han estat tocades pel cáncer i altres malalties que amenacen la vida.

El jurat altament qualificat estava format per 60 jutges nacionals e internacionals representat per sommeliers, educadors, enòlegs, viticultors, escriptors, importadors, distribuïdors i consultors de la indústria d'Argentina, Austràlia, Xile, França, Alemanya, Israel, Itàlia i altres llocs com Estats Units.