Finalitzada la reconstrucció de l’església de Sant Serni de Cabó

La inauguració de les obres de reconstrucció va tenir lloc el passat 18 de juny.

Redacció
28 de juny del 2011
Assistents a l'acte de la inauguració.
Assistents a l'acte de la inauguració.
Assistents a l'acte de la inauguració de l'església de Sant Serni.

Imatge de la descoberta del monument en memòria a P. Cebrià Baraut i Obiols.

A l'acte hi van assistir l'alcalde de Cabó, Josep Marqués, l’abat de Montserrat, Josep Mª Solé, el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro i l’arquitecte de l’obra Antoni Fiol, qui va fer una explicació dels treballs de reconstrucció d’aquesta mil·lenària església.

Conclòs l’acte, els assistents es van traslladar al poble veí el Vilà per pendre part de la inauguració d’un monument a la memòria del P. Cebrià Baraut i Obiols (1917--2003) monjo de Montserrat i historiador de les Valls d’Andorra i de les terres d’Urgell. L'acte va comptar amb un públic nombrós de la vall de Cabó i admiradors de la gran personalitat de P. Cebrià. També hi van assistir el delegat del Bisbe d’Urgell, Nemesi Marqués, el representant personal del Copríncep a Andorra, Rector del Poble Evarist Vigatà, i la neboda del P. Cebrià, Alfonsina Feliu Baraut.  i amb una nombrosa assistència de públic de la Vall de Cabó i admiradors de la gran personalitat del P. Cebrià.

Cal destacar que aquest monument ha estat promogut per l’Associació Amics de la Vall de Cabot amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cabó, la Fundació Reig d'Andorra. Amb aquesta obra, de l’artista Lluís Bosa Obiols, es pretén perpetuar la memòria d’aquest insigne fill d’aquest poble.