Identifiquen un escarabat propi del Montseny i del Pirineu

Ecodiari
23 de juny del 2011
L'Hydraena diazi també es troba al Montseny i al Pirineu.
L'Hydraena diazi també es troba al Montseny i al Pirineu.
L'Hydraena diazi també es troba al Montseny i al Pirineu.

Investigadors europeus han descobert dues noves espècies d'escarabat, una de les quals, Hydraena diazi , ha estat localitzada al Parc Natural del Montseny i al Pirineu. Un dels autors de l'estudi, Ignacio Ribera, afirma que s'havia confós amb una altra espècie.

Hydraena diazi és un escarabat aquàtic molt petit (uns dos mil·límetres de llarg) pertanyent a una família àmplia d'escarabats aquàtica ( Hydraenidae ) i que es va diversificant amb els coneixements i eines actuals. Es tracta d'un coleòpter que s'ha pogut diferenciar com a espècie nova a partir d'anàlisis moleculars i morfològiques.

L'holotip (exemplar utilitzat com a model de l'espècie) utilitzat en l'estudi és del Montseny (Sot de Ritronyes, La Costa), cosa que no vol dir que sigui la primera mostra recollida d'aquesta espècie. Es van recollir mostres anteriors al Montseny (Santa Fe, 2005 i Riera de Ciuret, 1989), així com en d'altres llocs del Pirineu català i basc als anys vuitanta i noranta i que, amb els coneixements de l'època, es determinaven com a Hydrangea Saga .