L'Ajuntament de la Seu aprova un estalvi de prop 50.000 euros anuals en retribucions a càrrecs electes

Es redueix de tres a dos el nombre de regidors alliberats; també es redueix una tinença d'alcaldia, així com una comissió informativa.

per NacióLleida , 23 de juny de 2011 a les 12:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Plenari de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell d'aquest dimecres va aprovar la proposta de dedicacions i compensacions dels regidors i dels grups municipals que contempla un estalvi total de 49.640 euros en retribucions a càrrecs electes per aquesta legislatura, en relació a l'anterior.
 


La rebaixa més destacada es produeix en la reducció del nombre de regidors alliberats que passa de tres a dos. La proposta aprovada contempla que siguin el primer tinent d'alcalde i la segona tinent d'alcalde les persones amb sou de l'Ajuntament. Les quantitats proposades es van calcular a partir de les recomanacions de l'Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya que especifiquen els barems de càlcul, així com també la rebaixa recomanada per al compliment del reial decret 8/2010, de 20 de maig, pel qual s'adopten les mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit públic.
 

En aquest sentit el sou del primer tinent d'alcalde serà de 44.573 euros  bruts a l'any, mentre que el sou de la segona tinent d'alcalde serà de 38.900 euros bruts anuals. La reducció de tres a dos sous públics dels membres de l'equip de govern comporta un estalvi, incloent-t’hi els costos empresarials, de 42.380 euros anuals.
 

Per altra banda, el fet de reduir el nombre de tinents d'alcalde respecte l'anterior legislatura, passant de quatre a tres, comporta un estalvi anual de 5.124 euros Finalment, reduir una comissió informativa suposa també un estalvi total de 2.137€ euros anuals en concepte de dietes per assistències. La suma total d'estalvi que comporta els tres conceptes explicats anteriorment és de 49.640 euros anuals.
 
Des de l'equip de govern municipal es vol ressaltar “l'esforç que suposa aquest estalvi, que entenem necessari en el context de crisi econòmica”. Alhora “també es vol constatar la necessitat que en un Ajuntament hi hagi alguns responsables polítics que puguin dedicar-s'hi plenament i, per tant, aparcar per un temps la seva carrera professional per tal de fer un servei públic”.

 

Participació