L'Alt Urgell reconeix que l'actual depuradora d'aigües és obsoleta

Redacció
22 de juny del 2011
Imatge de la depuradora de l'Alt Urgell.
Imatge de la depuradora de l'Alt Urgell.
Imatge de la depuradora de l'Alt Urgell.

El president del consell comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, com a administració actuant de la depuradora de l'Alt Urgell, ha reconegut que "l'actual depuradora d'aigües és obsoleta i el problema fa anys que s'arrossega". Fierro ha fet aquestes declaracions arrel de la denuncia de la Comissió Europea al Tribunal de Luxemburg per no depurar bé les seves aigües. Fierro que no ha rebut comunicat de la denúncia ha afirmat que "som conscients de l'estat de la depuradora, el territori la requereix i ja no es pot esperar més". L'actual depuradora, ubicada a Montferrer, dóna servei a set municipis del nord de la comarca. El president del Consell Comarcal ha explicat que hi ha un projecte de nova depuradora, però que aquesta està projectada per a 50.000 habitants la qual cosa n'eleva molt el cost, uns 11 milions d'euros. Per Fierro es podria rebaixar aquesta la xifra dels habitants als que ha de donar servei, donat que actualment hi ha uns 20.000 habitants, i d'aquesta forma que la depuradora no tingues un cost tant elevat.

Segons Fierro en l'anterior legislatura el Govern els va confirmar que la nova depuradora es faria, però el projecte no es va arribar a realitzar mai. Ara, amb nou Govern que ja està al corrent, confia que es pugui trobar el finançament per a construir la nova depuradora d'aigües.

L'actual depuradora de l'Alt Urgell presenta resultats desfavorables en analítiques fetes a les aigües depurades depenent de l'època de l'any, degut a les condicions meteorològiques i dels cabals d'aigua.

El responsable final de la depuradora és la Generalitat ja que la infraestructura pertany a l'Agència Catalana de l'Aigua i el Consell Comarcal només n'és l'administració actuant.